23948sdkhjf

DS Nordens aktier brager op på melding om øget overskud

Det går særdeles strygende for de store danske rederier, og det kommer til at gå endnu bedre, forventer de.

Med en stigning på 13,8 procent til kurs 258 tegnede rederiet DS Norden sig for noget af en raket på onsdagens aktiemarked.

Den markante kursstigning kom efter en melding fra rederiet om, at det kommende årsresultat formentlig bliver større end hidtil forventet.

Helt præcist opjusteres forventningerne fra mellem 210 og 280 millioner dollar til mellem 270 og 350 millioner dollar, svarende til mellem 1,9 og 2,5 milliarder kroner.

“I løbet af anden halvdel af 2021 og første kvartal i 2022 har Norden tilføjet yderligere tankskibskapacitet i forventning om forbedrede markedsrater i 2022. Vi er derfor velpositioneret til at drage fordel af det forbedrede tankmarked, som vi har set de seneste uger. Herudover har vores Freight Services & Trading forretningsenhed ageret hurtigt og har udnyttet regionale markedsudsving, hvilket yderligere understøtter vores indtjening,” lyder det i børsmeddelelsen fra CEO hos Norden, Jan Rindbo.

DS Nordens anden forretningsenhed, Assets & Logistics, udvikler sig på linje med tidligere udmeldte forventninger i årsrapporten for 2021. For begge forretningsenheder forventes fordelingen af indtjening per kvartal at have en større andel i første del af 2022 sammenholdt med tidligere år, skriver rederiet.

Tidligere på ugen meddelte rederiet A.P. Møller-Mærsk også, at de opjusterer forventningerne til det samlede resultat for hele året. Med de højere fragtpriser forventer Mærsk at øge driftsresultatet med det der svarer til 41 milliarder kroner fra 164 milliarder kroner og 205 milliarder kroner.

Både Mærsk og Norden leverede rekordregnskaber i 2021, for Nordens vedkommende det bedste i 11 år. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125