23948sdkhjf

Maritime regeleksperter tilbage på sporet efter corona-dyk

Dancompliance lancerede digital regeltjeneste, netop som covid-19 lukkede Danmark, men nu er konsulentvirksomheden tilbage i styrket form

Den maritime verden er fyldt med regler og regulativer, der skal beskytte besætninger, fragt, miljøet og materiellet. De mange regulativer er en jungle i sig selv, og dertil kommer, at der de seneste år er kommet betydeligt flere af dem. Men der er hjælp at hente hos det danske iværksætterfirma Dancompliance, der er eksperter i maritime love og regler. Selskabet var nystartet, da covid-19 lukkede Danmark og stort set resten af verden ned, hvilket ramte selskabet hårdt.

- Vores konsulentforretning og en stor del af vores omsætning forsvandt, og det har taget lang tid at komme tilbage, fortæller stifter og CEO i Dancompliance, Ronni Palmqvist. 

Heldigvis kunne hjælpepakkerne reducere virksomhedens tab samtidig. I forvejen havde selskabet fået støtte fra Innovationsfonden og Den Danske Maritime Fond til udvikling af en digital løsning med alt, hvad der findes i den maritime regeljungle.

- Vi fik lavet vores portal færdig i løbet af krisen, men det var svært at få virksomhederne til at signe op i begyndelsen. Heldigvis kunne Mærsk godt se pointen i vores system, og jeg tror også, at de gerne ville vise samfundssind ved at give en håndsrækning til en mindre virksomhed. De har efterfølgende valgt at forny deres aftale med os, så jeg er sikker på at vores portal skaber værdi for dem , uddyber. Ronni Palmqvist.

Heldigvis kunne Mærsk godt se pointen i vores system, og jeg tror også, at de gerne ville vise samfundssind ved at give en håndsrækning til en mindre virksomhed. CEO i Dancompliance, Ronni Palmqvist.

Læs også: Iværksættervirksomhed ramt af coronakrisen: "Konsulentdelen er gået helt i stå"

Portalen hedder www.maritimeregulations.com og er et digitalt, søgbart bibliotek over de gældende maritime standarder og regulativer.

Prisen for et abonnement, der giver adgang til den nye portal, starter ved 50 euro om måneden afhængig af typen. Og brugerne vil kunne tilgå platformen, uanset hvor de befinder sig i verden.

Ifølge Ronni Palmqvist vil portalen kunne spare virksomheder for både tid og penge. Det kan nemlig koste dyrt for en virksomhed, der overser en ny regel eller glemmer at forny et certifikat, påpeger han.

- Konsekvensen ved at miste overblikket over reglerne kan i værste fald føre til ’non-compliance’, hvilket igen kan resultere i forsinkelser af levering, tilbagekaldelse af udstyr, re-certificering eller bøder, fortæller han.

Løsning til skibe

Senest har Dancompliance udviklet en løsning, der kan anvendes ombord på skibene. Her er udfordringen, at skibe ikke altid har båndbredde til søs til at opdatere større systemer, men med den nye udgave til skibe hentes materialet ned, så det ligger lokalt, når skibet fx er i havn, og så er det kun de mindre opdateringer, der er behov for undervejs. Denne løsning har været betydeligt efterspurgt, og Ronni Palmqvist oplyser, at den allerede er i brug på over 150 fartøjer rundt om i verden.

Men det er ikke kun den nye version til skibe, der har sendt Dancompliance ud i verden. Selskabet har også allieret sig med NAVTOR, der er en af verdens førende distributør af navigationssoftware, som har taget produkterne med i deres sortiment og også promoverer det på internationale messer.

Nyeste skud på produktstammen er en regulatorisk nyhedstjeneste, hvor abonnenter får opdateringer med de seneste tiltag inden for maritime regulering og ændringer til de eksisterende regler. Nyhedstjenesten find på www.marineregulations.news, og er ganske gratis at anvende.

- Alle vores løsninger skal kunne bruges globalt, også vores nyhedssite med maritime regulatoriske nyheder. Der er ingen magen til i markedet, der globalt fokuserer på leverandører af regulatorisk indhold. Vi rammer her et behov i markedet hos fx værfter, udstyrsproducenter, rederier og andre, for der er ikke så meget andet derude, påpeger Ronni Palmqvist.

Ro i maven

Den øgede aktivitet i firmaet kommer også til at kunne ses i årsregnskabet, der for 2021 bliver positivt og for 2022 ser endnu bedre ud. Også på medarbejdersiden er der mandet op, så ud af de ni ansatte er der fem medarbejdere, der fuldtid holder øje med de mange regulativer og sørger for at nyhedssiden og portalen er opdateret med de seneste gældende regler.

- Det vi sælger er først og fremmest ro i maven, så virksomhederne ved, at de er på sikker grund. Hvis vi ikke kan levere det, så har vi ingen berettigelse. Og meget kan tyde på, at vores løsninger giver virksomhederne ro i maven, for mere end 90 procent af vores kunder fornyer deres abonnement, siger Ronni Palmqvist.

Det vi sælger er først og fremmest ro i maven, så virksomhederne ved, at de er på sikker grund. Hvis vi ikke kan levere det, så har vi ingen berettigelse. CEO i Dancompliance, Ronni Palmqvist.

Når det gælder fremtiden er han også overbevist om, at behovet for at følge med i gældende regler og standarder kun vil øge, som der kommer flere miljøhensyn, nye brændstoffer og helt nye skibstyper med faste sejl eller er helt førerløse.

- Jeg har arbejdet med maritime reguleringer i 15 år, og der kommer bare flere og flere regler især inden for miljø og sikkerhed, så der ligger et kæmpe arbejde i at følge med i de kommende regler og standarder, slutter han.

Fakta: Dancompliance

DanCompliance hjælper maritime virksomheder med at overholde de regulatoriske krav. Virksomhedens services omfatter Regulatory Intelligence, hvor virksomheder bliver opdateret på de nyeste regler, og Compliance Management. 

  • Webportalen www.maritimeregulations.com med overblik over international maritim regulering. 
  • Webportalen www.maritimeregulations.news med nyheder om international maritim regulering.
  • Grundlægger  Ronni Palmqvist, som har mere end 15 års erfaring inden for den maritime branche. Han er uddannet maskiningeniør fra DTU og HD i International Business fra CBS. Han har tidligere arbejdet hos bl.a. G&O Maritime Group, Pres-Vac Engineering og Alfa Laval.
  • Støttet af Den Danske Maritime Fond og Innovationsfonden  med i alt ca. 1 mio. kr.

Dancompliance

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109