Mærsk henter it-iværksætter til vækst-selskab
A.P. Møller-Mærsk har hyret it-iværksætteren Camilla Ley Valentin, der blandt andet er medstifter af it-selskabet Queue-it. Queue-it er som navnet antyder en løsning til køhåndtering, når tusindvis af besøgende ønsker at tilgå den samme hjemmeside samtidig. Sidste år forlod Camilla Ley Valentin den daglige ledelse i selskabet og ledte efter nye udfordringer som fx bestyrelsesmedlem og business angel. Men ifølge et opslkag på LinkedIn om hendes karriereskift var dette ikke lige på nuværende tidspunkt det rette element for iværksætteren, og hun begyndte at søge jobs istedet.
Og valget faldt på Mærsk Growth, der netop er sat i søen for at finde løsninger i startup-miljøet, men som kan være svære for et stort selskab som Mærsk at få øje på.
- Jeg skal hjælpe begge parter, for det kan også være svært for Mærsk at handle med start-ups og forstå den kultur, der er i en start-up. Det lyder enkelt, at man skal købe et produkt, men det er det bare ikke, siger Camilla Ley Valentin til Finans.dk.
Grønne løsninger
Camilla Ley Valentin har selv en fortid i Mærsk, hvor hun har været shippingelev og haft forskellige funktioner, og nu er hun vendt tilbage som leder af selskabet Explorer-projekt.
- I min nye rolle skal jeg stå i spidsen for et nyt globalt initiativ, Explore by Maersk Growth. Som iværksætter er jeg meget opmærksom på udfordringerne for startups, når de laver aftaler med store virksomheder. Min erfaring giver mig dog en tilsvarende forståelse for, de vanskeligheder som et engagement med en yngre virksomhed kan give en stor organisation med de kompleksiteter, der følger, skriver hun i et opslag på LinkedIn.
I Explorer-projekter får de enkelte afdelinger i Mærsk mulighed for at byde ind med fx behov for grønnere løsninger til rederiets aktiviteter, hvorefter Explorerholdet undersøger mulighederne for en løsning.
- For eksempel ville vi gerne finde en mere sikker måde, vi kan undersøge skibenes skrog for skader. I stedet for at sende en dykker ned, hvilket er en farlig operation, kunne man bruge en autonom undervandsdrone, der selv sejler rundt og tager billeder. Så finder vi selskaber i det område, som har undervandsdroner med den rigtige software, med brug af kunstig intelligens, uddyber hun til Finans.