Rejsegilde på stor, maritim uddannelses-institution
Der blev både skålet og råbt hurra, da 300 gæster fejrede rejsegilde på det maritime uddannelsescenter Simacs nye byggeri på Svendborg Havn.
Rejsegildet foregik i bygningens centrale atrium som et festligt arrangement for både håndværkerne, de studerende og underviserne på Simac samt repræsentanter for byen og de fonde, der har været med til at muliggøre byggeriet.
Det er Smuc-fonden, der står bag byggeriet, som er blevet muligt på baggrund af donationer fra Den A.P. Møllerske Støttefond på 100 millioner kroner og ti millioner kroner fra Dampskibsselskabet Orient’s Fond. Derudover er projektet også støttet af Den Danske Maritime Fond, Lauritzen Fonden, Sydfyns Elforsynings Almennyttige Fond og Sydfyenske Dampskibsselskabs Fond.
- Vi er stolte over at være kommet så langt, at vi kan invitere flere hundrede mennesker indenfor under tag. Tak til alle, der står bag realiseringen af projektet og arbejder koncentreret for at færdiggøre byggeriet. På sin vis er rejsegildet en anledning til at glæde sig endnu mere til om godt et år, hvor bygningen bliver indtaget af de studerende som en levende, maritim myretue. Midt i byen. Midt i havnen, sagde bestyrelsesformand Frederik Ejlers, Smuc Fonden i sin tale.
Direktør Mads Lebech, A.P. Møller Fonden understregede i sin tale Simacs betydning som innovativ hub.
- Den nye skole i Svendborg fastholder byens status – både som søfartsby og som uddannelsesby. Folk vil komme langvejs fra for at gå på Simac. Og Simac vil, udover at uddanne, også være rugekasse for innovation i de mange virksomheder på bl.a Sydfyn, der leverer teknologier til hele verdens skibsfart.
Det ny Simac er tegnet af C.F. Møller Architects og Effekt med C.F. Møller Architects som totalrådgiver. MT Højgaard Danmark er hovedentreprenør.
Bygningen i tal:
- Samlet areal: 12.500 m2
- Kapacitet: 1.000 studerende
- Fællesarealer: 1.880 m2.
- Undervisningsarealer: 6.585 m2
- Teknisk service: 1.215 m2
- Klar til indflytning: 2023