23948sdkhjf

Håndslag i IMO om livscyklusanalyse for brændstoffer

Der er ikke ligegyldigt for klimaet, hvordan brændstoffer bliver fremstillet, og man kan ikke bare se på, hvordan udledningen er, når brændstoffet anvendes.

Derfor skal der arbejdes videre med livscyklusanalyser for brændstoffer. Det var der bred enighed om på et internationalt møde i sidste uge.

Mødet var i FN’s søfartsorganisation IMO's arbejdsgruppen ’Intersessional Working Group on the Reduction of GHG Emissions from Ships’, hvor brancheorganisationen Danske Rederier deltog.

- Vores store mærkesag er, at man bliver nødt til at medregne brændstoffer klimaaftryk i hele værdikæden fra udvinding, over raffinering til forbrænding. Vi skal se på det samlede billede i livscycklusperspektiv for ikke at snyde klimaet og hinanden, siger Maria Skipper Schwenn, direktør for klima, miljø og sikkerhed i Danske Rederier i en meddelelse

Det handler om transparens og langtidsholdbare investeringer – ikke at tælle udledningerne dobbelt.

  - Sat på spidsen, så skyder vi os selv i foden, hvis rederierne, havnene og brændstofleverandørerne investerer i en type brændstof, der måske nok giver fine udledningstal fra skibet, men til gengæld resulterer i en øget mængde drivhusgasser, når man tager hele produktionslinjen med. Vi skylder fra starten af at etablere det fulde billede og dermed et langt mere solidt beslutningsgrundlag, siger Maria Skipper Schwenn.

Netop ideen om at se på livcyklusanalysen for brændstoffer var der generel opbakning til.

- Stort set alle lande støttede op om at arbejde videre med livscyklusanalysen, og indlæggene fra industriorganisationerne understregede deres opbakning. Det må vi sige er positivt, og selvom vi ikke står med et kvantespring, så var det et væsentligt skridt fremad, siger Maria Skipper Schwenn.

Konklusionen blev, at man indstiller til MEPC, at der skal nedsættes en arbejdsgruppe, som skal se på rammerne for, hvordan man kan regne på det samlede klimaaftryk for brændstoffer. Desuden var oplægget, at arbejdsgruppen bør arbejde hurtigt og være klar med anbefalinger til jul, så den samlede tidsplan for IMO’s drivhusgasstrategi ikke skubbes yderligere. 

Kilde: https://www.danishshipping.dk/presse/nyh...

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078