23948sdkhjf

Bjærgningsfartøjer sendt til brændende bilskib i Atlanten 

Flere redningsfartøjer befinder sig lige nu omkring det brændende bilskib ‘Felicity Ace’. To slæbebåde pøser vand på skibet, for at holde temperaturen på skroget nede, men der er endnu ingen planer om at gå ombord på skibet og begynde en slukning af branden herfra. Det oplyser selskabet bag skibet Mitsui OSK Lines Ltd. (MOL) på en hjemmeside, som selskabet har etableret med info om ulykken. 
Læs også: Bil-fragter i brand driver rundt i Atlanten fyldt med Porscher

Evakuerede øjeblikkeligt

Branden blev opdaget ved 11.30-tiden den 16. februar, mens skibet var undervejs fra Tyskland til USA med 4000 køretøjer fra bilproducenten VW. På daværende tidspunkt befandt skibet sig omkring 90 sømil sydvest for Azorerne. Så snart omfanget af branden blev kendt, beordrede kaptajnen på skibet en øjeblikke evakuering af besætningen på 22 søfolk.

Skibet driver stadig rundt uden besætning i farvandet sydvest for Azorerne.
Læs også: Lithium-ion-batterier i vejen for slukning af skibsbrand

Yderligere to bjærgningsfartøjer med større brandsluknings- og bugseringsevne er på vej til ‘Felicity Ace’ og forventes begge at være på plads den 26. februar. 
Ifølge MOL er bjærgningsmandskab allerede på plads ved det havarerede skib, og når forholdene tillader det, vil mandskabet besigtige ødelæggelserne ombord på skibet. Først herefter vil selskabet beslutte, hvad der skal ske med brændende skib.
Indtil videre er der ikke rapporteret om udslip af olie fra skibet.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093