23948sdkhjf

Lithium-ion-batterier i vejen for slukning af skibsbrand

Branden ombord på ‘Felicity Ace’ har vist sig utrolig svær at slukke - formentlig fordi mange af de dyre luksusbiler i lasten er eldrevne og anvender lithium-ion-batterier.

Det brænder stadig ombord på bilfragtskibet ‘Felicity Ace’, der siden torsdag er drevet rundt i farvandet ud for Azorerne. De 22 besætningsmedlemmer forlod skibet, da der udbrød brand ombord. Skibet var på vej til Rhodes Island med en last på 4000 biler fra Tyskland, hvoraf flere er eldrevne og anvender lithium-ion-batterier.

Læs også: Bil-fragter i brand driver rundt i Atlanten fyldt med Porscher

Ifølge de portugisiske havnemyndigheder på Azorerne vanskeliggører netop forekomsten af lithium-batterier slukningsarbejdet, men specialudstyr til at håndtere lithium-brande er på vej. Det skriver gCaptain, der citerer nyhedsbureauet Reuters.

Uvis skæbne

Ifølge myndighederne er de afskåret fra at gå ombord på skibet, da alt over fem meter fra vandlinjen står i brand. Det eneste redningsmandskabet kan gøre i øjeblikket er at køle skibet ned udvendigt, da vand ikke kan anvendes til at slukke brande i lithium-batterier. Store mængder vand vil desuden kunne gøre skibet ustabilt, så der er fare for, at det synker. Det er endnu uklart, hvor skibet skal slæbes hen, og hvordan det videre slukningsarbejde skal foregå.

Kommenter artiklen (3)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093