23948sdkhjf

Maersk Drilling slutter sig til landstrøm på Esbjerg Havn

Maersk Drillings borerigge kan fremover tilslutte sig landstrøm i stedet for at få energi fra fossilt brændstof, når de ligger ved kaj i Esbjerg Havn. 

Det oplyser MEsbjerg Havn i en pressemeddelelse.

Esbjerg Havns anlæg er det første landstrømsanlæg i Danmark, hvor op til tre rigge kan tilkobles på samme tid. Det giver markante CO2-reduktioner og er helt i tråd med både Esbjerg Havns og Maersk Drillings fokus på bæredygtighed og grøn omstilling. 

Derfor blev de to parter enige om en fælles investering i anlægget. Netop nu ligger boreriggen ’Maersk Highlander’ med landstrøm ved Doggerkaj i Esbjerg Havn. Landstrømanlægget har en kapacitet på 1.300 Amp/1,5 MW og kan levere grøn strøm til op til tre borerigge, der hver har behov for op til 10.000 kWh pr. døgn. 

Den potentielle CO2-reduktion er betydelig, men de realiserede reduktioner afhænger selvfølgelig af, hvor lang tid riggene ligger i havn. 

Gevinst for miljøet 

- Vi er glade for muligheden for at bruge grøn strøm, når vi kobler vores borerigge til landstrøm, mens de bliver gjort klart til nye opgaver under ophold i Esbjerg Havn. Maersk Drilling går forrest i vores branche med målsætningen om at halvere vores CO2-emissionsintensitet inden 2030, og brugen af landstrøm bidrager til dette, siger Claus Bachmann, Head of North Sea Division i Maersk Drilling. 

Mange af de øvrige skibe i havnen har i flere år haft muligheden for at koble sig på landstrøm, men det er nyt, at Esbjerg Havn også leverer landstrøm til borerigge, som har brug for store mængder energi. 

- Flere og flere kunder efterspørger landstrøm, så for os handler det ikke kun om at deltage aktivt i den grønne omstilling, som vi i forvejen har kæmpe fokus på. Det er også forretningsmæssigt en nødvendighed, og derfor er vi i fuld gang med at få flere landstrømanlæg til havnen, så endnu flere af vores kunder kan benytte sig af grøn strøm, siger havnedirektør Dennis Jul Pedersen. 

Den potentielle CO2-reduktion ved brug af landstrøm frem for dieselgeneratorer er op til 500 tons CO2 på månedlig basis pr. rig, og både emissioner af CO2, SOx og NOx reduceres.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.174