23948sdkhjf

2022 tegner godt for superyachts – allerede mere end 1000 nybygninger i ordrebogen

2022 og de næstkommende år bliver efter alt at dømme yderst indbringende for de værfter, der producerer de såkaldte superyachts.

I hvert fald viser en optælling, at der allerede er registreret mere end 1000 nybygningsprojekter indenfor genren inden år 2021 blev til 2022, hvilket er en stigning på knap 25 pct. sammenlignet med udgangen af 2020, hvor der i alt blev registreret ordrer på 821 nybygninger.

Derudover forventes det, at endnu flere ordrer vil tilkomme værfterne i løbet af året såfremt det økonomiske opsving fortsætter.

Det skriver det maritime medie Boat International, som har dykket ned i tallene fra ’Global Order Book’, der har til formål at overvåge markedet for de rige klubs foretrukne transportmiddel til søs.

En overordnet årsag til den store fremgang i segmentet skyldes ifølge flere eksperter, at krydstogtrejserne har lidt under den verdensomspændende pandemi, hvilket har fået de rigeste af turisterne til at afsøge alternativer.

Samlet set betyder de mange ordrer i bogen, at mere end 40 kilometer superyacht vil blive søsat i årene mellem 2022 og 2026.

Væksten kommer til syne i stort set alle størrelser og typer af superyachts, men det er særligt de, der har en mindre længde end 45 meter, der er høj efterspørgsel efter, da man her kan se en vækst på 28 procent sammenlignet med 2020.

Ydermere oplevede yachts med en maksimal længde på 30 meter en vækst på hele 35 procent i samme tidsperiode.

Den store efterspørgsel på disse superyachts betyder også, at prisen er skudt i vejret, oplyser de værfter, som Boat International har talt med. Hovedårsagen er ganske enkelt, at værfterne har svært ved at skaffe nok materialer til skrogene.

Af samme årsag må de rejselystne købere forvente, at der kan opstå forsinkelser på leveringer af de færdigbyggede skibe, lyder det.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078