23948sdkhjf

Så blev 'Esbern Snare' sendt afsted på piratjagt

- Det er piratvejr fra november til april.

Sådan lød det fra adm. dir. for Danske Rederier, Anne Steffensen, da fregatten 'Esbern Snare' søndag blev afsendt på piratmission. 

Direktøren fortsatte: 

- Det er et trusselsbillede, vi har set udvikle sig de seneste år, hvor Guineabugten er blevet hotspot for meget voldsomme overfald på skibe.

- Det er vel det sted i verden, der er farligst at sejle for vores søfolk, siger Anne Steffensen.

'Esbern Snare' skal til Guineabugten for at beskytte danske skibe i området mod pirater her i Atlanterhavet ud for Afrika.

Et bredt flertal i Folketinget står bag missionen, der ifølge forsvarsminister Trine Bramsen (S) sender "et entydigt signal".

- Det er ikke meningen, at vores besætning og fregat skal fange piraterne. Det er en afskrækkelsesmission.

- Og vi ved, at det har ganske stor betydning i forhold til at lægge en dæmper på piraternes aktiviteter, at der er krigsskibe i området, siger Trine Bramsen.

Guineabugten har i årevis været plaget af pirateri. 40 procent af alle de rapporterede piratangreb på verdensplan sker i Guineabugten ud for det sydvestlige Afrika.

Faktisk skete 95 procent af alle kidnapninger til søs i 2020 i netop Guineabugten.

'Esbern Snare' er opkaldt efter en af middelalderslægten Hvides magtfuld stormænd. Datidens Esben Snare førte korstog og udkæmpede blodige slag for over 800 år siden.

Anne Steffensen talte direkteø til fregattens besætning og dens familiemedlemmer, der var samlet for at tage afsked: 

- Mange af jer tager afsked med en far, en mor eller ægtefælle i dag. I kommer selvfølgelig til at savne jeres kære, og når man er barn, kan det måske være svært at forstå, hvorfor I skal undvære far eller mor i lang tid.

- Til jer børn vil jeg sige, at der sidder nogle andre børn, der har en far eller mor, som sejler ved Vestafrika. Men i modsætning til jeres forældre, sejler de ikke på krigsskibe, men på helt almindelige containerskibe eller tankskibe.

- De har brug for, at der kommer et skib som det her og passer på dem.

- Så når det bliver en lille smule trist at undvære mor eller far, så skal I vide, at vi er stolte af jeres mor eller far og den indsats de yder for at at hjælpe andre børn, så de ikke behøver at være nervøse for deres forældre i Guineabugten.”

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.203