23948sdkhjf

Sea Center Hanstholm bliver en del af det kommende havnedomicil ’Fiskeriets Hus’

Hanstholm Havn har iværksat et målrettet arbejde mod at skabe et internationalt erhvervshus for aktører, der er dagsordensættende inden for fiskeribranchen, og havnen arbejder nu målrettet med at finde de rette beboere til huset. Den første aftale er netop kommet på plads med projektet Sea Center Hanstholm, der arbejder for vækst og nytænkning i fiskerisektoren.

Det skriver Hanstholm Havn i en pressemeddelelse.

Efter at have gennemgået en stor udvidelse har Hanstholm Havn søsat et målrettet arbejde mod at skabe Danmarks førende havn for handel, bearbejdning og opdræt af fisk – og samtidig Europas grønneste og første CO2-neutrale fiskerihavn. 

Den vision skal et moderne og innovativt erhvervshus med arbejdstitlen ’Fiskeriets Hus’ være med til at realisere ved at tiltrække virksomheder, organisationer og andre aktører, der arbejder aktivt for udvikling inden for fiskeribranchen.

Sea Center Hanstholm i ’Fiskeriets Hus’

Hanstholm Havn har nu indgået en aftale med projektet Sea Center Hanstholm, der vil rykke ind i det nye havnehus, når det står klar. 

Projektet Sea Center Hanstholm hører under fødevareklyngen Food Cluster Thy, som har til formål at skabe endnu større værdi af de fødevareprodukter, som Thy er kendt for – herunder den friske fisk. Sea Center Hanstholm vil skabe faciliteter i ’Fiskeriets Hus’, hvor fiskerisektoren kan teste nyt udstyr, prøveproducere fiskeprodukter, gennemføre laboratorieforsøg og afholde kurser og konferencer.

Kersti Haugen, der er sekretariatsmedarbejder i Food Cluster Thy, ser frem til at realisere Sea Center Hanstholm i nær forbindelse til industrien på Danmarks førende konsumfiskerihavn:

- At blive en del af Hanstholms Havns målrettede arbejde mod at etablere ’Fiskeriets Hus’ er et vigtigt skridt mod en fysisk forankring af Sea Center Hanstholm. Hanstholm er et kraftcenter for den fiskeforarbejdende industri i Nordeuropa, og det er derfor helt essentielt at skabe et udviklingsmiljø i direkte forbindelse til industrien, hvor både etablerede virksomheder og iværksættere kan modne og videreudvikle deres ideer til bæredygtige forretningsaktiviteter, siger Kersti Haugen.

Videns- og oplevelsescenter

Det kommende havnedomicil ’Fiskeriets Hus’ skal – udover at skabe rum for selvstændige aktører som finder det givende at være under et toneangivende tag for udvikling af dansk fiskeri – samtidig rumme et nationalt videnscenter for bæredygtigt fiskeri. 

Centeret skal blandt andet arbejde for at udvikle fremtidens fiskeredskaber, optimere restprodukter fra fiskeriet og skabe teknologier for bedre udnyttelse af kvoter og fangster. Samtidig skal et stort oplevelsescenter gøre besøgende klogere på fiskeriet og være med til at tilberede frisk Hanstholm-fisk i et showkøkken.

Havnedirektør Nils Skeby er ikke i tvivl om, at Hanstholm med ’Fiskeriets Hus’ bliver et toneangivende anker for fremtidens fiskeri – et fyrtårn for udvikling, samarbejde og oplevelser relateret til havnen og den store fiskeindustri. Nils Skeby er derfor begejstret for det netop igangsatte arbejde frem mod at finde de rette beboere til det kommende havnedomicil, som vil transformere Hanstholm Havn til dansk fiskeris epicenter:

- Der er mange processer forbundet med formgivningen af ’Fiskeriets Hus’, og havnen arbejder derfor målrettet hen imod at skabe den rette konstellation af beboere og partnere til huset. 

- Det handler om at sammensætte de rette brikker for at sikre et innovativt og topprofessionelt hus, som kan give fiskerisektoren de bedste forudsætninger for at afprøve nye ideer og samtidig sikre en toneangivende udvikling af fremtidens fiskeri, hvor et nært samarbejde mellem forskning og praksis er helt centralt, siger havnedirektøren.

Nils Skeby tror på, at projektet Sea Center Hanstholm kan bidrage til et stærkt udviklingsmiljø i ’Fiskeriets Hus’ i nær forbindelse til den lokale fiskeindustri – og samtidig være en naturlig medspiller for det nationale videnscenter for bæredygtigt fiskeri.

Det nye havnedomicil, der foreløbig har arbejdstitlen ’Fiskeriets Hus’ vil efter planen blive realiseret inden udgangen af 2023.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.109