23948sdkhjf

Topkarakter til to svende i dele-lærlingeordning

De to nyuddannede elektrikere Isabella K. Karlsen og Jacob Skaarup har netop afsluttet svendeprøven på EUC Nord med topkarakterer. De har begge været dele-lærlinge under den maritime lærlingeordning ved klyngeorganisationen Marlog.

Det oplyser organisationen i en meddelelse.

Isabella K. Karlsen har delt sin læretid blandt Mariendal, MAN Energy Solutions og Soft & Teknik, og Jacob Skaarup hos KM Automatik og Soft & Teknik. De står begge med det samme svendebrev som elektrikere, men med forskellige kompetencer indenfor faget. De har nemlig valgt forskellige moduler.

Jacob Skaarup har forud for elektrikeruddannelsen en studentereksamen, og med elektrikeruddannelsen bygget ovenpå, er han stærkt rustet og klar til at påbegynde en videregående uddannelse. Hvorvidt det er ingeniør-, maskinmester- eller en helt tredje uddannelse, har Jacob endnu ikke besluttet.

Isabella K. Karlsen har igennem sin læretid afprøvet mange af uddannelsens facetter. Hos MAN har det været vedligehold på virksomhedens maskinpark, hos Soft & Teknik tavleproduktion, projektering og tegnestue, og hos Mariendal installation i store byggerier, husinstallationer i private hjem samt automation i f.eks. fabriksanlæg.

- At være i lære i tre vidt forskellige virksomheder har givet mig mulighed for at afprøve en hel masse forskellige ting, og jeg har i min læretid kunnet spore mig ind på, hvor mit interessefelt indenfor el-faget ligger. Jeg brænder for automationsdelen, og jeg er super glad for, at Mariendal har tilbudt mig job i automationsafdelingen i Brønderslev” siger Isabella K. Karlsen.

Det er Marlog, som koordinerer dele-ordningen.

- Virksomhederne bag Isabella og Jacob har igennem læretiden haft stort fokus på at udfordre dem begge, og Jacob og Isabella står fagligt meget stærke, siger maritim lærlingekoordinator hos Marlog, Anette H. Sørensen.

Øvrige virksomheder i den maritime lærlingeordning er Orskov Yard A/S, Hirtshals Yard A/S, Vestkajens Maskinværksted A/S, KS Maskinteknik A/S, Alfa Laval, RASI Maskinfabrik A/S, EnTech Marine A/S og SeaMech.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.143