23948sdkhjf

Øget aktivitet i markedet sætter flere Esvagt-skibe i arbejde

’Esvagt Castor’, ’Esvagt Carpathia’ og flere andre Esvagt-skibe er engageret til diverse offshore-kampagner

De positive bevægelser i offshore olie- og gasmarkederne betyder, at Esvagt for nylig sikrede nye kontrakter til ’Esvagt Castor’ og ’Esvagt Carpathia’.

Begge skibe var engageret til forårets offshore-kampagner efter en periode, hvor en kombination af Covid-19 og lave oliepriser havde begrænset aktiviteterne på olie- og gasområdet væsentligt:

- Forårets lave oliepriser og vanskeligheder med at få folk ud på opgaverne på grund af rejserestriktioner betød, at flere valgte at udsætte opgaver og kampagner, siger Ib Henrik Hansen, Head of Commercial hos Esvagt i en pressemeddelelse.

- I efteråret så vi de første tegn på, at der var opbrud igen, og nu ser vi igen en øget efterspørgsel på skibe, siger han.

Positive tendenser

Ithaca Energy forlængede ’Esvagt Christina’ som ERRV (Emergency Response and Rescue Vessel) ved Stella-feltet i Central Graben området i UK Central North Sea til standby og øvrige ERRV-opgaver. 

Kontraktforlængelsen kom af en udløst option og betyder, at ’Esvagt Christina’ ved udløb vil have arbejdet på feltet i tre år. Det kan nå at blive til mere - der er yderligere et års option under nuværende kontrakt.

’Esvagt Champion’ indledte i slutningen af marts en kontrakt med IOG og riggen ’Noble Hans Deul’ som support ved brøndoperationer; kontrakten er på 450 dage.

’Esvagt Castor’ startede som support for Hess i Dansk sektor under kampagne sammen med ’Esvagt Innovator’. ’Esvagt Carpathia’ er charteret ind til Total DK, og ’Esvagt Don’ er reaktiveret til spotmarkedet og som back-up skifteskib.

- Der er bestemt positive tendenser i markederne, og vi ser et stigende aktivitetsniveau, som ser fornuftigt ud nu og er lovende for 2022, siger Ib Henrik Hansen. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093