23948sdkhjf

Søfarende lider under pandemien

Søfarende er hårdt pressede både arbejdsmæssigt, sundhedsmæssigt og mentalt som resultat af coronapandemien, skriver fagforbundet CO-Søfart. 

Flere undersøgelser peger i samme retning.

I en af undersøgelserne svarer op mod 50 procent, at de overvejer at kvitte jobbet og omkring samme andel kan ikke anbefale en maritim karriere.

En oplevelse af at være blevet glemt og forladt er et gennemgående tema i besvarelserne fra de søfarende i alle fire undersøgelser.

40 pct. har oplevet depression

Internationale maritime universiteter står for den største af de nu publicerede fire undersøgelser. Den blev gennemført i perioden fra 3. juli til 25. september sidste år. Undersøgelsen henvendte sig til søfarende, der var om bord på undersøgelsestidspunktet.

Forskerne fik i løbet af de 3 måneder knap 700 besvarelser på deres online-spørgeskemaer. Knap 10 pct. af besvarelserne kom fra søfarende om bord på danskflagede skibe.

Omkring 40 pct. af alle undersøgelsens deltagere angiver i besvarelserne, at de flere gange siden pandemiens udbrud har oplevet depression - tæt på hver eneste dag de seneste syv dage forud for besvarelsen. Og mere end halvdelen angiver, at de føler angst og har søvnproblemer.

  • Langt den overvejende del af besvarelserne er fra mænd, 93,3 pct., mens 5,1 pct. er fra kvinder.
  • Fordelt på nationaliteter udgør 32 pct. filippinere, 7,7 pct. svenskere efterfulgt af søfarende fra Danmark på 7,3 pct. og Tyskland også 7,3 pct. Søfarende fra Ukraine udgør 5,5 pct. og 3.3 pct. er fra Indien.
  • I gennemsnit har deltagerne 17,7 års anciennitet til søs - og langt den overvejende andel af besvarelserne, 75,2 pct., kommer fra officerer.
  • Ved besvarelsen af spørgeskemaerne havde deltagerne været om bord mellem 1 og 18 måneder - mens tiden om bord udregnet i gennemsnit udgjorde 4 måneder.

Undersøgelsen er foretaget af følgende fire universiteter: University of Queensland, Australien, Royal Holloway University of London, UK samt Uppsala University og World Maritime University, begge fra Sverige

Kilde: http://www.co-sea.dk/nyheder_fra_co_sea/...

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094