23948sdkhjf

Ny bog skildrer søfarten frem til i dag

Undervisningsbogen ’Blå danmarkshistorier’ sætter fokus på søfartens betydning for udviklingen i Danmarks historie.

De 200 letlæste sider er spækket med fortællinger, fotos og illustrationer og underbygget med fakta og tal frem til 2020.

Forfatterne er Claus Lasse Frederiksen og Jesper Romme Fischer, der begge er lektorer på Køge Gymnasium.

Bogen er bygget op i seks kapitler. De fem første kapitler er opbygget kronologisk og har hver deres nedslag på forskellige tidspunkter i historien, fra de store opdagelsers tid i slutningen af 1400-tallet og frem til i dag.

Kongen, købmanden, søens folk, krigssejleren og rederen

Hvert af disse kapitler tager udgangspunkt i fem klassiske aktører inden for den maritime verden: Kongen, købmanden, søens folk, krigssejleren og rederen.

Det sidste kapitel, sømanden, undersøger søfolks egne oplevelser og beskrivelser af den maritime verden, og hvordan sømanden og hans verden er blevet fremstillet i litteratur, film, musik, kunst etc.

Bogen gør det muligt at bringe historien om Danmark som søfartsnation helt ind i undervisningen. Den er målrettet gymnasieuddannelserne og skal skabe nysgerrighed, begejstring og viden om den blå verden blandt eleverne, skriver forlaget Columbus, som udgiver den. Bogen kan udmærket læses af private med interesse for søfart.

Inden længe får bogen ydermere sin egen hjemmeside med et omfangsrigt supplerende materiale og opgaver.

Kilde: https://forlagetcolumbus.dk/produkt/blaa...

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095