23948sdkhjf

Smittetal ventes at stige på dansk krigsskib

Yderligere mindst to besætningsmedlemmer udviser symptomer på at være smittede i det udbrud af covid-19, som har tvunget dansk krigsskib ved Færøerne til at sejle hjem igen.

Alle de 72 besætningsmedlemmer på Søværnets inspektionsskib "Thetis" har måttet skifte den friske søluft ud med en isolationstilværelse på flådestationen i Frederikshavn.

Ni af søfolkene har vist sig at være smittet med coronavirus, og mindst to andre udviser symptomer på at være smittede, oplyser Forsvaret til Ritzau i dag.

Som Søfart beskrev i går, drog "Thetis" i slutningen af november nordpå for at indgå i Arktisk Kommandos rutinemæssige patruljering i Nordatlanten. Men knap to uger på vej konstaterede skibets læge det første tilfælde af den virus, som ingen har lyst til at have om bord.

En test af besætningen ved ankomst til Færøerne viste, at yderligere otte var smittet, og så så Forsvaret ingen anden udvej end at sende "Thetis" retur til Frederikshavn. Her ankom det 112 meter lange krigsskib tirsdag, hvorefter alle besætningsmedlemmer blev isoleret, indtil de har fået svar på en ny runde af test.

Hvordan den uønskede passager er kommet om bord er uvist, men den har sandsynligvis været med hele vejen.

- Smitten er formodentlig kommet med om bord ved afgang fra Frederikshavn, på trods af alle vores forholdsregler. Men vi ved det ikke, skriver Forsvaret i en mail.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11