23948sdkhjf

Dansk-australsk partnerskab øger sikkerheden offshore

Global Gravity i Esbjerg bliver dansk partner for australske Verton, der har udviklet en løsning, som fjerner behovet for styreliner ved tunge kranløft af borerør

En fjernbetjent, elektromekanisk løftebjælke til tunge kranløft introduceres nu på det danske marked. Global Gravity har indgået en partnerskabsaftale med australske Verton, som gør Esbjerg-virksomheden til eneforhandler af Vertons revolutionerende løfteteknologi i Danmark.

Det skriver Global Gravity i en pressemeddelelse.

Heri fremgår det, at sikkerheden og produktiviteten ved kranløft øges med et system, hvor én person alene kan håndtere selv meget tunge løft. Dermed undgås manuel håndtering med styreliner.

Everest, som løftebjælken hedder, anvendes allerede af flere store internationale virksomheder på tværs af brancher, hvor tunge kranløft er en del af hverdagen. Blandt disse er MHI Vestas, som for nylig har indledt samarbejde med Verton for at forbedre sikkerheden ved løfteopgaver på offshore vindplatforme.

Fokus på vind

Netop vindindustrien, offshore såvel som onshore, vil sammen med de danske byggepladser være i fokus, når Global Gravity i de kommende måneder skal udbrede kendskabet til Vertons løftebjælker på det danske marked. Men på lidt længere sigt, når Verton opnår de nødvendige godkendelser, ser Global Gravity et stort potentiale i at udbrede teknologien til olieindustrien, understreges det.

Ifølge pressemeddelelsen står Global Gravity i forvejen bag det patenterede Tube Lock-system til transport og håndtering af borerør og samarbejder med en række af de helt store internationale olieselskaber. Derfor er hensigten med Vertons produkter i porteføljen at tilbyde Tube Lock-kunderne en samlet løsning, som gør håndtering og transport af rør endnu mere sikker og effektiv.

- Langt de fleste kranulykker rammer de personer, der er tæt på lasten. Derfor er Vertons løftebjælke en enorm forbedring af sikkerheden ved tunge løft. Det gælder ikke mindst offshore, hvor manglen på plads er en af de største udfordringer. Her kan vi i fællesskab fjerne en stor del af den manuelle håndtering og dermed øge sikkerheden, siger Kenneth Hagelskjær, CEO i Global Gravity.

Stort potentiale

Kenneth Hagelskjær er oprindeligt uddannet klejnsmed og har ved selvsyn oplevet, hvad et vildfarent borerør kan forårsage af skade på mennesker og materiel. Uheld sker, fordi de tonstunge rør traditionelt bundtes med stålwirer og kræver mange manuelle løft undervejs.

Hos Global Gravity fikseres borerørene i de pladsbesparende Tube Lock-moduler inden afsendelse, og det patenterede design gør, at rørene kan håndteres ét ad gangen ude på platformen. Når Tube Lock kombineres med Vertons løftebjælke, reduceres manuel håndtering til et minimum, hvilket effektiviserer hele processen betragteligt.

- Vi har længe arbejdet på at udvide vores sortiment, og Verton er et rigtig godt match for os. Vi ser et kæmpe potentiale i at kombinere de to teknologier, fordi det gør håndteringen af borerør mere sikker, effektiv og pladsbesparende. For os er partnerskabet samtidig en vej ind på det australske offshore-marked, som vi har store forventninger til, siger Kenneth Hagelskjær.

Partnerskabet med Verton kommer på et tidspunkt, hvor interessen for Tube Lock er støt stigende. Global Gravity har netop lukket en aftale med en ny stor kunde i Qatar og investerer lige nu kraftigt i at udvide kapaciteten af Tube Lock-moduler, som udelukkende anvendes til udlejning.

Kenneth Hagelskjær forventer at runde 2.000 enheder inden næste sommer, hvilket vil betyde, at Global Gravity på et givent tidspunkt kan facilitere transport og lagerføring af op til 20.000 rør. Det er mere end en femdobling på bare fire år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141