23948sdkhjf

Connie Hedegaard skal forme Mærsks klima-center

Den tidligere miljøminister og EU-klimakommissær Connie Hedegaard er blevet udpeget som nyt bestyrelsesmedlem i Mærsks kommende center for klimaneutral skibsfart – Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping.

Connie Hedegaard bliver næstformand i bestyrelsen, hvor Mærsks CEO Søren Skou er formand. Bestyrelsens første opgave bliver at fastlægge den langsigtede strategiske retning for centret. Bestyrelsen skal også i gang med at definere de overordnede rammer for aktiviteter, projekter og organisationen.

Med Connie Hedegaard er bestyrelsen nu på plads. Det samme er lokationen i København og den endelige juridiske status som en uafhængig non-profit organisation. Dermed er det nye center nu i drift, fremgår det af en pressemeddelelse.

Bestyrelsen i Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping består dermed af:

  • Søren Skou, formand. Mærsks CEO, har været i Mærsk siden 1983.
  • Connie Hedegaard, næstformand. Er desuden formand for den grønne tænketank Concito, formand for EU-kommissionens råd for tilpasning til klimaforandringer, formand for OECD's round table for bæredygtig udvikling og medlem af Volkswagens bæredygtighedsråd.
  • Claus V. Hemmingsen, bestyrelsesmedlem i A.P. Møller-fonden og bestyrelsesformand i DFDS samt Maersk Drilling.
  • Professor Asgeir J. Sørensen fra Norwegian University of Science and Technology. Er blandt andet direktør for Centre for Autonomous Marine Operations and Systems.
  • Guy Platten, generalsekretær i International Chamber of Shipping.

- For at realisere vores langsigtede ambition om at gøre global shipping CO2-neutral er en bred vifte af aktører nødt til at finde sammen og samarbejde, siger Søren Skou i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Samtidig med at jeg byder mine bestyrelseskollegaer velkommen, glæder det mig, at vi nu kan påbegynde arbejdet for dette ambitiøse initiativ.

Som Søfart tidligere har skrevet, er det nye forskningscenter blevet en realitet på baggrund af en donation på 400 mio. kroner fra A.P. Møller-fonden.

Læs mere: Mr. Triple-E i spidsen for nyt Mærsk-institut for klimaneutral skibsfart

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11