23948sdkhjf

Danske Havne henter ny pressechef fra Christiansborg

Ny mand i spidsen for Danske Havnes kommutation har været centralt placeret på Christiansborg som pressechef for Danske Folkeparti

Søren Søndergaard, 57, tiltræder 1. januar 2021 som presse- & kommunikationschef for Danske Havne. Søren, der er uddannet journalist fra journalisthøjskolen i Aarhus og fra Morgenavisen Jyllands-Posten, skal bidrage med både at formidle f.eks. havnenes vigtige rolle i den grønne omstilling og de mange fortællinger om havnenes traditionelle opgaver.

Det skriver Danske Havne i en pressemeddelelse.

Søren Søndergaard fratrådte i februar en stilling som mangeårig pressechef for Dansk Folkeparti på Christiansborg, hvor han har opnået et betragteligt netværk både politisk og mediemæssigt.

De danske havnes liste over opgaver er lang. Udover et væsentligt bidrag til den grønne omstilling, skal man også arbejde på at flytte mere gods fra land til vand, også på de kortere afstande. Dét bidrager både til løsningen af trængselsproblemer og bonner ud på klimaindsatsen. Desuden har havnene mange arbejdspladser og har stor betydning for de lokalsamfund, de er en del af, både direkte og med en række afledte effekter.

Politisk netværk

Adm. direktør Tine Kirk Pedersen udtaler:

- Jeg er meget glad for, at vi nu får Søren med ombord. Han kan styrke vores indsats med at fortælle om alle de spændende opgaver, havnene løser. Både i forhold til netop den grønne dagsorden, men også fortællingen om vores traditionelle opgaver med fiskeri, container, krydstogt og bulk. Havnene skaber mange arbejdspladser i Danmark, og dem skal vi værne om.

- Søren kommer også med et stort politisk netværk, som vi glæder os til at gøre brug af til gavn for vores medlemmer og ikke mindst til udviklingen af aktiviteter rundt omkring i havnene.

Søren Søndergaard siger, at det er en fornøjelse og et privilegium at få lov at arbejde med de danske havne, og han mener, at deres store betydning måske er lidt overset:

- Jeg vil virkelig gerne arbejde med noget, der betyder noget for mange. Dét gør de danske havne. Ikke nok med at havnene sikrer arbejdspladser og vækst – næsten 80 pct. af dansk import kommer ind den vej. Desuden bærer havnene også med sig en kultur til de lokalsamfund, de er en del af.

- Samtidig er strategien om at flytte gods fra veje til vandet fascinerende. Jeg glæder mig til at kunne bidrage til de mange fortællinger. I de fleste små drenge bor en glæde ved havnekajer, kraner, store skibe, tovværk, kæder og mågeskrig. Nu får jeg som lidt større dreng lov til at arbejde med havne professionelt, dét glæder jeg mig meget til.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125