23948sdkhjf

Ny lodsforening har 55 medlemmer

Medlemmerne strømmer til ny forening, lyder det fra ekskluderet bestyrelse i Danske Lodser

Halvandet døgn efter, at Lederne Søfart ekskluderede hele bestyrelsen i Danske Lodser – blandt andet med henvisning til, at lodserne havde oprettet støtteforeningen "Danish Maritime Pilots" – er medlemstallet i støtteforeningen vokset fra 33 til 55 medlemmer.

Til sammenligning var der 190 medlemmer i Danske Lodser under Lederne Søfart inden ekskluderingen.

Det skriver den ekskluderede bestyrelse for Danske Lodser i en pressemeddelelse. 

- Vi er rigtig glade for opbakningen fra vores kolleger i denne helt usædvanlige situation, siger Torben Jakobsen, der var bestyrelsesmedlem i Danske Lodser indtil eksklusionen og tillidsmand for lodserne i Danpilot.

- Det er mit indtryk, at Lederne Søfarts beslutning opleves som impulsagtig og ugennemtænkt. For hvis Lederne Søfart gerne vil repræsentere lodserne, hvorfor støder de så lodserne fra sig i stedet for at hjælpe os med vores interessevaretagelse, spørger han retorisk i pressemeddelelsen. 

Det undrer også Torben Jakobsen, at han kan læse i medierne, at eksklusionen af Danske Lodsers bestyrelse ifølge Lederne Søfart vil "frigive ressourcer” som kan bruges på andre opgaver.

- Det kræver engagement og et stort arbejde at fremme lodsernes faglige og politiske interesser, og det har Lederne Søfart ikke leveret på i et stykke tid, siger han og fortsætter:

- Hvis de har opfattet lodserne som en ressourcekrævende medlemsgruppe og nu vil bruge ressourcerne på noget andet, så er vi mange, der har meget svært ved at se, hvordan de vil være bedre til at varetage lodsernes interesser fremover. 

Den ekskluderede bestyrelse var netop blevet genvalgt på Danske Lodsers årsmøde den 7. oktober 2020. Foruden at sidde i bestyrelsen for Danske Lodser er to af de ekskluderede medlemmer også tillidsmænd for lodserne i Danpilot.

Læs også: Lederne Søfart ekskluderer seks bestyrelsesmedlemmer i Danske Lodser

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125