23948sdkhjf

Fuldt lastet FSO i slagside nær Caribien

USA-sanktioner blokerer for losning af 1,4 mio. tønder råolie

Op mod 1,4 mio. tønder råolie er i fare for at lække ud fra FSO'en 'Nabarima', der ligger på relativt lavt vand i Paria-golfen imellem Venezuela samt Trinidad og Tobago.

Det skriver flere medier med henvisning til et opråb fra organisationen Fishermen and Friends of the Sea fra Trinidad

- Hvis den tingest vælter, kommer vi alle til at betale for konsekvenserne i årtier. Det her burde være alarmkode rød, siger organisationens talsperson Gary Aboud til Reuters

'Nabarima' blev bygget til Conoco Phillips på Samsung-værftet i 2005. Senere skiftede det dobbeltskrogede tankfartøj hænder, og i dag bliver operationen af FSO'en varetaget af det venezuelanske statslige olieselskab PDVSA og det italienske olieselskab Eni i et ulige joint venture, hvor Eni ejer 26 pct. 

Efter at amerikanske sanktioner førte til et kraftigt fald i interessen for venezuelansk olie, har den 264 meter lange FSO dog ligget stille. Eni forklarer over for Reuters, at olieselskabet har anmodet USA om gøre en undtagelse fra sanktionerne, så olien kan blive losset fra det venezuelansk-flagede fartøj. 

Mandskab skulle angiveligt være i gang med at udføre reparationer på ventiler i 'Nabamiras' ballasttanke, siger en unavngiven kilde til Reuters. PDVSA oplyste i september, at fartøjet er i tilfredsstillende tilstand, men det er ikke nok til at stille de caribiske nabolande tilfredse. 

Ifølge mediet Extra Venezuela forholder USA sig ifølge landets ambassade i Trinidad og Tobago positivt til at lempe sanktionerne, så en miljøkatastrofe kan undgåes.

Inspektører fra Trinidad og Tobago skulle desuden have fået tilladelse til at undersøge 'Nabarima' efter den 20. oktober, skriver mediet. 

Som Søfart tidligere har skrevet, er også FSO'en 'Safer', der ligger i Det Røde Hav, i overhængende fare for at blive omdrejningspunktet for en større miljøkatastrofe.

Læs mere: Den næste maritime oliekatastrofe viser tegn på læk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11