23948sdkhjf

APM Terminals bygger nyt i Afrika

Ny containerterminal i Elfenbenskysten føjer 1,2 mio. teu til kapaciteten i hovedstad

Efter at en aftale med China Harbour Engineering Company faldt på plads i august, er APM Terminals nu gået igang med at opføre en ny terminal i Elfenbenskystens hovedstad Abidjan. 

Det oplyser APM Terminals i en pressemeddelelse.

Den nye terminal får navnet Côte d’Ivoire Terminal (CIT). Den kommer til at støde op til den eksisterende Abidjan Terminal, og når første fase er opført i slutningen af næste år, vil kapaciteten i Abidjan være udvidet med 1,2 mio. teu.

- Når CIT kommer i drift, vil Abidjan være den eneste havn i Vestafrika, som kan håndtere store skibe på op til 14.000 teu, og vil derfor tilføre attraktiv værdi for kunder til lands og til vands, siger David Skov, vice president og chef Afrika og Mellemøsten i APM Terminals, i pressemeddelelsen. 

CIT får 1100 meter kajkant forsynet med STS-kraner. Terminalen vil få to jernbanespor på 300 meters længde samt 1100 udtag til kølecontainere. 

APM Terminals begrunder valget af Elfenbenskysten med, at landet har været i stabil økonomisk vækst i en årrække. De seneste år er bnp vokset med 6-7 pct. om året, hvilket har smittet af på både import og eksport, og terminalsselskabet fremhæver selv producenter af kakao, cashewnødder og mango som nogle af de lokale erhverv, der kommer til at nyde godt af den tilføjede containerkapacitet.

Med den nye terminal ser APM Terminals desuden for sig, at Abidjan kommer til at spille en central rolle i containertrafikkenen til nabolande som Burkina Faso, Mali og Niger, hvor det til tider er småt med kapaciteten. 

Som Søfart tidligere har skrevet, er projektet i Abidjan det sidste i en lang række af nye terminaler, som APM Terminals har indviet i de seneste år. Herefter er der ikke flere nye terminaler i pipeline. 

Læs også: Han er Danmarks mest magtfulde havneboss

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.203