23948sdkhjf

Japan afblæser jagt på 40 savnede efter forlis

En uge efter, at kvægskibet 'Gulf Livestock 1' gik ned i en tyfon sydøst for Japan, har de japanske myndigheder afblæst jagten på overlevende. 

Det skriver flere medier.

Det er blot lykkedes at finde tre af de 43 personer ombord. Af de tre fundne er der to overlevende, og de efterladte til nogle af de resterende 40 forsøger nu at få eftersøgningen genoptaget. 

- I hele eftersøgningsområdet, efter at have samlet to overlevende og yderligere en filippiner, som siden er død, forventer vi at finde lig eller andre rester, som kunne indikere hvor de andre overlevende er, og der har ikke været noget som helst, siger Guy Lockerbie, far til et af de savnede newzealandske besætningsmedlemmer, ifølge Splash til Radio New Zealand.

Gruppen af pårørende hæfter sig ved, at fire redningsflåder og en redningsbåd stadig ikke er fundet, og at der er flere ubeboede øer i farvandet, hvor kvægskibet gik ned. 

Ifølge Maritime Executive blev redningsaktionen afblæst ved solnedgang den 9. september lokal tid. En af de overlevende, en 45-årig filippiner, er skibets førstestyrmand. Han beretter, at skibet begyndte at tage vand ind i kampen mod tyfonen. Besætningen blev beordret i redningsveste, og skibet mistede fremdriften, efter at vandet nåede det elektriske system. 

Førstestyrmanden sprand overbord, da skibet kæntrede og sank. 

Foruden de 39 besætningsmedlemmer og fire gæster ombord var der 5800 malkekøer, som var på vej fra New Zealand til Kina. New Zealand har midlertidigt forbudt al transport af kreaturer til søs. 

Læs også: 42 søfolk fra kvægskib savnes fortsat efter forlis ved Japan

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094