23948sdkhjf

Nu kan Mærsk og Nordens investorer ånde lettede op

Imens aktiekursen hos både DFDS og Torm stadig spejder efter momentum, ser Mærsk- og Norden-aktierne ud til at have kommet sig over corona-krisen

Det ramte de danske shipping-aktier bredt og hårdt, da corona-krisen for alvor gjorde sit globale indtog tilbage i marts. I løbet af uger blev aktiekursen i både Mærsk, Norden og Torm slået tilbage med 30-35 pct., imens dansk shippings mangeårige investorkæledægge DFDS mistede 56 pct. af sin børsværdi. 

Efter at halvårsregnskaber fra både Mærsk, Torm og Norden i den forgangne uge har gjort investoreres frygt til skamme, er særligt Mærsk og Norden nu ved at være tilbage i topform. 

På fondsbørsen køber investorerne nu Mærsks B-aktie til priser, der ikke bare minder om niveauet tidligere i år. Med et foreløbigt højdepunkt i tiden efter corona nåede aktien en kurs på 9838 kroner den 20. august – dagen efter aflæggelsen af regnskabet for andet kvartal, der som bekendt gav et overskud på 359 mio. dollar.

Læs også: Mærsk gør krisekvartal til gyldent kvartal

Der var tale om den højeste kurs i år til dato, og der var ikke langt til højdepunktet set over en et-årig periode, som den 12. december sidste år nåede 10.069 kroner. I skrivende stund er kursen faldet en anelse, så den nu bliver handlet i 9412 kroner. 

Samme tendens gør sig gældende for Norden. Den 18. marts ramte rederiets aktiekurs bunden med 62,92 kroner, og efter at den nåede 104,40 kroner den 12. august – blot et bølgeskvulp fra det et-årige topniveau på 104,45 kroner den 2. januar – skifter rederiets aktier i dag hænder til priser lige under 99 kroner.

Læs også: Norden-chef forventer comeback til tørlast i efteråret

Kæledække i åndenød

Imens Mærsk og Norden i investorernes øjne lader til at have rejst sig fra støvet, står det anderledes til med appetitten på DFDS og Torm. Selvom DFDS lige og lige kom ud af andet kvartal med overskud på bundlinjen, og selvom CEO Torben Carlsens meldinger om et fragtmarked i bedring pustede til aktiekursen omkring aflæggelsen af kvartalsregnskabet den 12. august, er der stadig langt til niveauet før corona. 

Læs også: DFDS' pax-ruter ramt af nye restriktioner

Set over det seneste år nåede DFDS-aktien toppen med en kurs på 323,57 kroner den 16. december sidste år. Bunden blev skrabet den 23. marts i år med en kurs på 133,60 kroner, og i dag er investorer villige til at slippe 235 kroner for en aktie i rederiet. 

Heller ikke i Torm er det lykkedes at overbevise pengefolket om, at fremtiden nu tegner lige så lyst, som den gjorde omkring årsskiftet. Efter at den ramte 73,75 kroner den 8. januar i år, hvor produkttankmarkedet red på en bølge af høje rater, faldt kursen til 44,22 kroner den 10. marts. For Torm blev begyndelsen på 2020 det bedste halvår siden 2008, men alligevel er Torms aktionærer i dag villige til at sælge deres aktier i rederiet for omkring 51 kroner stykket. 

Læs også: Torms CEO forventer ingen gentagelse af gyldent halvår

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.331