23948sdkhjf

DFDS' pax-ruter ramt af nye restriktioner

Det er gået fra slemt til værre for DFDS' passagerforretning i løbet af de seneste uger. 

Først strammede England restriktionerne for passagerer, der kommer fra Holland og Frankrig, og nu har Norge sat en rød streg over Region Hovedstaden herhjemme, så rejsende herfra skal isolere sig i ti dage ved ankomst til Norge. 

- Så hvis du bor i København, kan du ikke rejse til Norge. Det kommer selvfølgelig til at have stor betydning for vores København-Oslo-rute, siger DFDS' CEO Torben Carlsen i en opdatering på rederiets interne nyhedssite. 

Han understreger dog, at der stadig er to danske regioner tilbage, hvorfra og til danskere og nordmænd frit kan rejse. Og at nordmænd stadig kan bruge Danmark som transitland til og fra fx Tyskland uden krav om karantæne. Derfor kommer færgerne på København-Frederikshavn-Oslo til at fortsætte operationen som hidtil. 

Også på Den Engelske Kanal fortsætter operationen som hidtil, selvom rejsende fra Holland, Frankrig og en række andre lande nu skal i 14 dages karantæne efter ankomst til England.

- I forhold til, hvad disse karantæneregler betyder for os, kan jeg fortælle jer, at selvfølgelig, for kanalen, kommer vi til at have færre passagerer, men operationen fortsætter, siger Torben Carlsen. 

Også på Amsterdam-Newcastle, der på linje med Oslo-København bliver betragtet som passagerrute i DFDS-regi, fortsætter driften.

- Vi har opbygget en stærk tilstedeværelse af fragt og mener, at vi kan forbedre den yderligere, og der vil stadig være passagerer, siger Torben Carlsen om Amsterdam-Newcastle. 

DFDS-chefen maner i øvrigt til besindighed og henviser til, at smittetallene ser ud til at have toppet i Danmark, at fragtforretningen har det godt, og at smittetallene i Storbritannien også ser ud til at gå i den rigtige retning. 

- Vi håber, at de gode tegn, som Storbritannien viser i covid 19-smittetallene vil fortsætte, så vi kan se frem til en mere stabil situation inden for de kommende uger eller i det mindste måneder, siger han. 

Læs også: Sådan klarede DFDS’ markeder sig gennem corona-kvartal

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172