23948sdkhjf

Bil-rute runder milepæl i Esbjerg

Da bilskibet 'City of St. Petersburg' ankom til Esbjerg havn fredag den 7. august 2020, var der tale om anløb nr. 500, siden Euro Marine Logistics (EML) i april 2014 startede en ny rute mellem Newcastle, Zeebrugge, Esbjerg, Drammen og Gøteborg med nye biler. 

City of St. Peterburg er en medium size car carrier med en kapacitet på op til 1500 biler. I fredags ankom det med ca. 500 biler til Esbjerg. De største EML-skibe har plads til godt 3000 biler, og den største losning i Esbjerg har indtil nu været på 1927 biler.

 I de forløbne år er der i Esbjerg alene losset flere end 228.000 nye biler med EML’s bilskibe. Bilerne kommer først og fremmest fra Renault og Nissan, men også Dacia, Volvo, Opel, Citroën og Daimler (Mercedes) kommer til Danmark igennem Esbjerg. 

EML repræsenteres i Danmark af Esteph i København, som i samarbejde med Niels Winther Liner Agencies og Scandinavian Auto Logistics i Esbjerg håndterer klarering og losning af skibene. Scandinavian Auto Logistics håndterer distribution af bilerne fra Esbjerg til forhandlernetværket i Danmark. 

EML er ejet 100% af Mitsui O.S.K. Lines (MOL).

Læs også: Stort bilskib indvier Esbjerg Havns nye multiterminal

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14