23948sdkhjf

Stort bilskib indvier Esbjerg Havns nye multiterminal

Natten til lørdag den 7. december anløb bilskibet 'City of St. Petersburg' som det første fartøj den nye multiterminal på Esbjerg Havn. 

Det oplyser Esbjerg Havn i en pressemeddelelse.

Det 140 meter lange og 22 meter brede skib ankom fra Zeebrugge med 1200 biler, som Scandinavian Auto Logistics (SAL) lossede på Esbjerg Havn. Herfra skal bilerne videre til bilforhandlere i hele Danmark. 

Den nye multiterminal har været undervejs siden i sommer, og i sidste uge var den klar til brug – helt efter tidsplanen.

- Multiterminalen blev færdig just in time for os. At den står færdig netop nu betyder, at vi har det nødvendige areal til rådighed på det helt rigtige tidspunkt – det er nemlig traditionelt set især her op til jul, vi får store mængder af biler ind, siger SAL's kommercielle direktør Michael Lodberg i meddelelsen.

Læs også: DEBAT: Kolding Havns bestyrelse varetager ikke havnens interesser

SAL er første lejer af den nye multiterminal, og virksomheden forventer, at multiterminalen vil bidrage til vækst i 2020. 

- Vi har i dag en markedsandel på cirka 25 pct. af det samlede danske bilsalg. Men med det nye areal og faciliteterne i den nye multiterminal forventer vi at kunne øge markedsandelen i løbet af 2020, siger Michael Lodberg. 

Fuldt booket terminal 

Esbjerg Havn har investeret cirka 15 mio. kroner i den 40.000 kvm store multiterminal, som er bygget for at imødekomme øget efterspørgsel på arealer til opbevaring og udskibning af gods. Og terminalen er allerede fuldt booket, siger Jesper Bank, salgsdirektør på Esbjerg Havn. 

- Jeg glæder mig over, at terminalen er taget i brug til gavn for virksomhederne på havnen. Samtidig håber jeg, at terminalen kan være med til at styrke den intermodale trafik i hele Europa og gøre søvejen mere attraktiv som transportvej, siger han i meddelelsen.

Terminalen har direkte adgang til E20-motorvejen og de tre ro/ro-ramper, der allerede er etableret ved kajen. Desuden har den tilknytning til de to andre multiterminaler på havnen. 

Læs også: Esbjerg øjner guld i de gamle vindmøller

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11