23948sdkhjf

Galleri: Her er skrot-skibet, der ikke skulle have været skrottet

Det hører til sjældenhederne, at et 24 år gammelt krydstogtskib bliver solgt til ophugning, men det er ikke desto mindre, hvad der er overgået det 1996-byggede krydstogtskib 'Costa Victoria'. 

Som Søfart tidligere har skrevet, er skibet nu i hænderne på det italienske skibsværft San Giorgio del Porto Shipyard, som ifølge Tradewinds har erhvervet sig skibet for omtrent 25 mio. dollar. 

'Costa Victoria' er 252 meter langt og har en kapacitet på 2394 passagerer foruden 790 besætningsmedlemmer.

Skibet sejlede sin sidste tur som krydstogtskib i marts i år. Efter at skibet havde forladt Dubai den 7. marts, blev en argentinsk passager, som forinden var stået af på Kreta, testet positiv for covid-19. Skibet havde på det tidspunkt 726 passagerer ombord, som kom i karantæne. Krydstogtet skulle have sluttet i Venedig, men der fik skibet ikke lov til at ligge til. I stedet kom passagererne i land i Civitavecchia nær Rom den 25. marts. 

Siden opførelsen i 1996 har Costa Cruises, der hører under Carnival Corp., gennemgået flere ombygninger. Første gang var i 2004, hvor der blandt andet blev udført retrofit af 246 balkonner i 2004. I 2013 fik interiøret en storre overhaling. 

Læs også: Krydstogtrederi ramt af gigantisk milliard-tab

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.109