23948sdkhjf

24 år gammelt krydstogtskib solgt til skrot i Italien

Det vakte opsigt, da et af verdens største krydstogtrederier tidligere på måneden solgte det 1996-byggede krydstogtskib 'Costa Victoria' til det italienske skibsværft San Giorgio del Porto Shipyard (SGdP).

Skibet var i drift indtil corona-krisens udbrud, og Carnival Corp., der blandt andet ejer Costa-brandet, accepterede angiveligt en pris så lav som 25 mio. dollar for skibet. 

Rygterne ville vide, at det italienske værft ville bruge skibet som hotelskib for sine medarbejdere. Men efter ankomst til værftet i italienske Piombino viser det sig nu, at skibet i realiteten er solgt til ophugning. Det er første gang i Carnivals 48 år lange historie, at rederiet sender et skib i drift til ophugning.

Det skriver Tradewinds

I Piombino råder SGdP over det eneste værft i Italien, der er på EU's famøse liste over godkendte ophugningsværfter. Her blev 'Costa Concordia' hugget op i fire faser fra 2014 til 2017.

Corona-krisen har ramt krydstogtrederierne hårdt, og imens skibene ligger stille, har flere af de store rederier fremskyndet udskiftningen af deres flåde. Ifølge Tradewinds er Royal Caribbean også på vej til at skille sig af med to af de ældste skibe i flåden, 'Monarch' fra 1991 og 'Sovereign' fra 1987. Der er endnu ingen officielle udmeldinger om skibenes fremtid, men de er angiveligt ved at blive strippet for værdier, imens de ligger oplagt i Italien. 

Læs også: Krydstogtrederi ramt af gigantisk milliard-tab

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093