23948sdkhjf

Krydstogtrederi ramt af gigantisk milliard-tab

Effekten af corona-krisen kan nu aflæses sort på hvidt i det forskudte kvartalsregnskab fra krydstogtrederiet Carnival Corp., der har 106 krydstogtskibe i flåden. 

Det skriver Tradewinds

I det kvartalsregnskab, der sluttede ved udgangen af marts, har rederiet tabt ikke mindre end 4,4 mia. dollar. Det svarer til 29,2 mia. kroner, hvor samme kvartal sidste år gav et overskud på 451 mio. dollar, svarende til tre mia. kroner. Af det store tab i dette års andet kvartal er de to mia. dollar relateret til nedskrivninger af flåden værdi. 

- Jo længere, pausen i driften varer, desto større bliver påvirkningen af selskabets likviditet og finansielle position, udtaler Carnival Corp. ifølge Tradewinds, som rapporterer om en likvid beholdning på 7,6 mia. dollar.

Som en konsekvens af corona-krisen forsøger krydstogtrederiet, som med en række skibe under varemærket Pricess Cruises har været blandt de mest negativt omtalte krydstogtrederier i år, at accelerere planlagte frasalg af de ældste skibe i flåden.

Det gælder blandt andet det 1996-byggede 'Costa Victoria', som ifølge Tradewinds er på vej i hænderne på San Giorgio del Porto Shipyard. Værftet vil bruge skibet som flydende hotel til sine medarbejdere. Prisen på skibet, der har en kapacitet på 2394 passagerer og 766 besætningsmedlemmer, har angiveligt været ca. 25 mio. dollar.

Læs også: Coronakrise sætter brat stopper for landstrøm

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109