23948sdkhjf

Norske afskibere sender nulemissions-skib i udbud

To norske afskibere er gået sammen om at sende opførelsen af to bulkskibe, der ikke udleder CO2, i udbud. 

Det skriver Tradewinds

Udbuddet gælder både opførelse og ejerskab af to skibe på omtrent 5000 t.dv., som de to virksomheder Felleskjopet Agri og Heidelberg Cement Group i fællesskab vil tage ind på en lang charteraftale. Planen er, at de klimaneutrale skibe skal sejle langs den norske kyst med korn den ene vej og grus den anden vej. 

Det forventes, at bydende selskaber selv kommer med løsningen til den udfordring, som kravet om nuludledning stiller. Skibene skal kunne leveres på kommercielle vilkår, om end der bliver mulighed for at opnå støtte til udviklingen igennem den norske NOx-fond eller Innovation Norway.

De to afskibere fandt sammen under det norske Green Shipping Programme, der har til formål at muliggøre CO2-neutral kystsejlads i 2030. I DNV-GL forklarer Narve Mjos, der er direktør for Green Shipping Programme, at afskibere udgør et vigtigt element i overgangen til fossilfri shipping. 

- Holdingen blandt afskibere er meget anderledes i dag, end den var for to eller tre år siden. Hvis der er et grønt skib nu, og det er omkostningseffektivt, så vil de være med, siger han til Tradewinds. 

Det står åbent, hvilket brændstof de to bulkskibe skal sejle på, men ifølge Narve Mjos er brint en oplagt mulighed. 

Læs også: Shippinglab går ind i brint-drevet sandsuger til Hvide Sande

Artiklen er en del af temaet E-Fuels og PtX .

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125