23948sdkhjf

Norden kontraherer nye skibe

Tørlast- og produkttankrederiet Norden udnytter nu det gunstige marked for nybygninger og kontraherer fire ultramax-skibe til levering i 2022.

- Efter at vi har solgt 10 tørlastskibe siden 2018, er vi af den opfattelse, at priserne på skibe nu er faldet tilstrækkeligt til, at det giver en god forretningsmulighed at købe, siger adm. direktør Jan Rindbo i en pressemeddelse. 

Han tilføjer, at kontraheringen er i tråd med Nordens strategi om at være en agil spiller inden for både handel og drift af skibe i de stærkt svingende markeder, som rederiet opererer i.

Ordren på de nye skibe er placeret hos Nantong Cosco Khi Ship Engineering Co., også kaldet Nacks. Værftet er et joint venture mellem den kinesiske Cosco-koncern og Kawasaki Heavy Industries.

De fire skibe kommer hver til at få en kapacitet på 61.000 t.dv., og de vil blive opereret i Nordens forretningsenhed for asset management.

- Med en prognose for efterspørgslen, der gradvist vender tilbage til normalen, og en lav ordrebog mener vi, at det er et godt tidspunkt at købe skibe og sikre tonnage til konkurrencedygtige priser, siger Nordens chef for asset management Henrik Lykkegaard Madsen i pressemeddelelsen.

Han tilføjer, at skibene desuden er kontraheret for at sikre, at Norden har en portefølje af bulkskibe, som det er fordelagtigt at handle med i det volatile marked.

Læs også: Norden går sammen med amerikansk konkurrent

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094