23948sdkhjf

Norden går sammen med amerikansk konkurrent

Produkttankrederiet Diamond S føjer indledningsvist 28 MR-skibe til Norient Product Pool

Norden og det amerikanske produkttankrederi Diamond S er gået sammen i et strategisk partnerskab kaldet Dianor, der skal understøtte den kommercielle konsolidering i produkttankbranchen.

Det oplyser Norden i en pressemeddelelse.

Diamond S, der har en flåde på 66 tankskibe, heraf 50 MR-produkttankere, vil indledningsvist lade 28 MR-skibe indgå i det nye partnerskab. Det sker i form af, at skibene overgår til operation igennem Nordens Norient Product Pool (NPP), som dermed når en størrelse på omtrent 150 skibe. Diamond S har også intentioner om at lade sine kommercielle medarbejdere blive en del af NPP's globale netværk.

- Vi er glade for at kunne tage et skridt yderligere i retning af den hårdt tiltrængte konsolidering i tank-branchen, siger Diamond S' CEO Craig Stevenson Jr. i pressemeddelelsen.

Både han og Nordens adm. direktør Jan Rindbo hæfter sig ved, at NPP igennem samarbejdet når en størrelse, der gør poolen til en af de førende i markedet.

- Diamond S har tidligere været en værdifuld partner for Norden, og vi ser frem til det, vi kan skabe sammen i fremtiden, siger Jan Rindbo i meddelelsen. 

Skabelsen af Dianor vil ifølge de to rederier gøre det muligt at betjene kunderne bedre i kraft af en veldrevet, homogen flåde. Det vil desuden skabe stordriftsfordele, når det gælder digital transformation, indkøb af bunker og udvikling af brændstofbesparende tiltag. 

Dianors samlede flåde af omtrent 90 MR2-skibe vil blive drevet ud fra Nordens eksisterende kontorer i USA, Singapore og Danmark. 

Læs også: Ratefesten i produkttank lader til at være ovre

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.236