23948sdkhjf

Forbund: Alle Panama-flagede skibe bør tilbageholdes

- Skibe, der sejler under panamesisk flag, bør tilbageholdes øjeblikkeligt.

Sådan skriver Mark Dickinson, generalsekretær for det maritime fagforbund Nautilus, på Twitter, efter at myndighederne i Panama har åbnet op for, at rederier kan holde søfolk ombord på skibe i en uafbrudt periode på 17 måneder med flagstatens velsignelse. 

I en pressemeddelelse argumenterer han for, at alle skibe under panama-flag bør underlægges havnestatskontrol med fokus på en overtrædelse af Maritime Labour Convention.

Panama er verdens største flagstat. Det fremgår af den nye retningslinje, at der umiddelbart bliver givet grønt lys til, at søfarendes kontrakter kan blive forlænget med tre måneder ud over de 11 måneder, der er standard. 

- Hvis yderligere forlængelse er påkrævet, vil administrationen være i stand til at bevilge en yderligere periode på tre måneder (17 måneder i alt) ombord, fremgår det med en tilføjelse om, at forlængelsen op til 17 måneder vil blive vurderet under hensyntagen til udviklingen i covid-19-pandemien. 

Siden pandemien fik nationer til at lukke grænser ned, har der fra både maritime fagforbund og rederierne lydt gentagne advarsler om, at de lange perioder til søs fører til udbrændthed og mistrivsel ombord med øget risiko for uheld. 

Læs også: Træthed og dårligt mentalt helbred er stigende problem ombord på Mærsk-skibe

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141