23948sdkhjf

Udvidelse skal give Marineshaft plads til yderligere vækst

Gravemaskinerne er godt i gang hos Marineshaft i Hirtshals, der er specialiseret i reparation af propellerudstyr og rorarrangementer.

Går alt efter planen, står en helt ny 1.400 kvadratmeter stor og 60 meter lang tilbygning klar til efteråret. Der er tale om forlængelse af den eksisterende produktionshal, og ved samme lejlighed vil løftekapaciteten i produktionshallen blive fordoblet til 200 ton.

- Vi mangler plads. Vi har investeret i en drejebænk, der er 27 meter, og den kræver jo lidt plads, lyder den korte forklaring fra marketing manager Hanne Magnussen.

CNC-drejebænken er af mærket Skoda og er mere end dobbelt så lang som virksomhedens største eksisterende drejebænk. Den får en svingkapacitet på over 2.700 mm. Derudover har maskinen også fræsefunktion som vil optimere produktionstiden væsentligt.

Presser har vokseværk
Drejebænken er dog ikke den eneste grund til, at Marineshaft har valgt at bygge til.

- Vi har selv designet og bygget vores hydrauliske presser, og for nogle år siden, besluttede vi, at vi ville bygge en endnu større presser. Den, vi bruger i dag, kan trykke med 3.500 ton, og vi kan tage en rorstamme med 1 meter i diameter, forklarer Hanne Magnussen.

- Fordi vi kan se udviklingen med større skibe samt at mange af vores ordrer kræver omgående reparation, vil vi ikke have flaskehalse. Derfor har vi bygget en presser, der kan trykke med op til 6-8.000 ton og tage aksler og andre emner, der er halvanden meter i diameter. Det er selvfølgelig ikke kun aksler. Vi har også rettet stabilisator-finner for krydstogtskibe samt emner fra andre industrier som for eksempel vindmøllebranchen, fortsætter hun.

- Den nye presse har stået i en overdækket bygning, og den kræver noget plads. Nu er næste step kommet, vi får den nye drejebænk til sommer, og så skal den og pressen opsættes rigtigt, siger Hanne Magnussen.

Flere ordre og nye kunder
Hirtshals-virksomheden har generelt oplevet stor fremgang de seneste år, og det er den tredje grund til, at en udvidelse er nødvendig.

- Vi modtager flere ordrer og mærker øget opmærksomhed på, hvad vi kan. Vores marked er blevet større, og vi får flere og flere jobs world wide, lyder det fra Hanne Magnussen.

- Så det er egentlig bare en naturlig forlængelse af vores værksted. Når der er mange aksler og rorstammer inde, så fylder det bare, og vi glæder os til udvidelsen og de nye muligheder, vi herefter kan tilbyde vores kunder.

Marineshaft har i dag til huse på tre forskellige adresser i Hirtshals, og råder snart over mere end 10.000 kvadratmeter bygning.

Læs også: Familievirksomheder står stærkt i Nordjyllands maritime klynge

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11