23948sdkhjf

Uheld forsinker 'Povl Anker'-renovering

En ødelagt lejeflade på skrueakslen forlænger 'Povl Anker's ophold hos Orskov

Efter at en lejeflade på skrueakslen er blevet ødelagt, kommer den gamle bornholmerbåd 'Povl Anker' til at blive liggende hos Orskov Yard i Frederikshavn en uges tid længere end planlagt. 

Det skriver TV2 Bornholm.

Uheldet skete, da værftet var ved at forberede skrueakslen på værkstedet. Akslen er nu sendt til Marineshaft i Hirtshals, hvor den skal pudses og opmåles. Samtidig har Molslinjen sendt en gammel skrueaksel, som lå på Bornholm, til Hirtshals i reserve.

Den gamle skrueaksel skal dog også have en tur hos Marine Shaft, før den eventuelt kan bruges, så 'Povl Anker' kommer under alle omstændigheder ikke til at sætte kursen mod Bornholm i løbet af denne uge, som det ellers var planlagt. 

Som Søfart tidligere har skrevet, undergår den 1978-byggede ro/pax en modernisering af de helt store, hvor et af de største enkelte punker på listen under værftsopholdet er en total fornyelse af hjælpemaskineriet. De tre originale Frichs-hjælpemaskiner på hver 746 kW udskiftes med tre Scania DI16-baserede gensets på hver 508 kW. En reducering, der er muliggjort af de energibesparende tiltag, som er en del af projektet.

Læs mere: Ny teknologi i gammelt maskinrum gør ’Povl Anker’ fit for fight

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.109