23948sdkhjf

VIDEO: Besætningsmedlem evakueret efter nedbrudt turbolader på Mærsk-skib

Et forbrændt besætningsmedlem måtte evakueres i helikopter fra det 4258 teu store containerskib 'Laura Mærsk' sent om aftenen den 4. juni. 

Det bekræfter Mærsk over for Søfart, efter at den amerikanske kystvagt har offentliggjort et videosammendrag af redningsaktionen.

Ifølge Mærsk var containerskibet på vej fra Algeciras til Elizabeth i New Jersey, USA, da der skete et "alvorligt sammenbrud" i en turbolader i maskinrummet, hvorved et besætningsmedlem kom til skade.

- En mindre brand blev hurtigt slukket, og besætningsmedlemmet blev evakueret af en helikopter fra US Coast Guard til et hospital i Norfolk, Virginia. Sømanden er blevet behandlet og forventes at blive udskrevet fra hospitalet snarligt. Vores tanker er hos sømanden og hans familie, skriver Mærsk.

Da 'Laura Mærsk' mistede motorkraften, befandt skibet sig 440 km fra Maryland i USA. Det oplyser US Coast Guard, som sendte et Herkules-fly på vingerne samt en redningshelikopter af typen MH-60 Jayhawk, som på grund af distancen måtte "mellemlandede" på destroyeren 'USS Mahan' tidligt om morgenen den 5. juni for at tanke. Herefter fortsatte redningshelikopteren til 'Laura Mærsk', hvor den tilskadekomne blev hejst op i helikopteren, som derefter fløj til Norfolk Sentara General Hospital. 

Ifølge Mærsk er det stadig uklart, hvad der fik turboladeren til at bryde sammen, men en undersøgelse er i støbeskeen. Det 2001-byggede skib er nu under slæb til Elizabeth.

'Laura Mærsk' er 266 meter langt og sejler under dansk flag.

Læs også: Mærsk-skib på slæb efter fire dage uden maskinkraft

Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125