23948sdkhjf

Lodser klager efter dobbelt grundstødning

En dobbelt grundstødning ved Rudkøbing tidligere i år fører nu til, at Danske Lodsers formand Lars Sigvardt har indgivet en klage til Søfartsstyrelsen. 

Det skriver Fyns Amts Avis

- Vi klager over, at Søfartsstyrelsen ikke har udnyttet en hjemmel i Lodsloven til at indføre lodspligt for flotbringning af skibe, der har været på grund på dansk søterritorium, skriver Lars Sigvardt ifølge Fyns Amts Avis i sin henvendelse til Søfartsstyrelsens enhed for Sikre Farvande.

Søfartsstyrelsen kan bestemme, at der er lodspligt, når hensyn til den offentlige sikkerhed, militære grunde, sejladssikkerheden, overholdelse af orden, forebyggelse af fare, hensyn til miljøet eller andre væsentlige offentlige interesser tilsiger det.

Det var det Baltic Shipping-opererede general cargo-skib 'Rix Amethyst', der under udsejlingen fra Rudkøbing gik på grund to gange den 18. maj i år. Der var 2800 ton korn i lasten med Bremen som destination. Skibet fangede desuden en bøje, som blev flyttet et par hundrede meter fra sin oprindelige position, men ellers forløb begge grundstødninger uden den store dramatik.

Læs også: Baltic Shipping Company køber sig ind på Fyn

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187