23948sdkhjf

Store projekter luner i Semcos ordrebog

Torsdag præsenterede Semco Maritime regnskab for 2019. Det viste et fald i omsætningen på 7 pct. til 1,905 mia. kr.

Faldet skyldes lavere aktivitet i første halvår inden for servicering af rigge på koncernens egne værftsfaciliteter samt udskudt projektstart på fremstilling og levering af en offshore substation til det store Vineyard Wind-projekt i USA.

Til gengæld kunne Esbjerg virksomheden glæde sig over, at man ved udgangen af februar havde en historisk stærk ordrebeholdning på hele 2 mia. kroner.

Det skyldes en indsats for at styrke koncernens renewables-aktiviteter, hvor man fik et regulært gennembrud inden for havvind i USA, hvor Semco Maritime i løbet af 2019 og lige efter årsskiftet vandt vigtige offshore substation-kontrakter i netop Vineyard Wind- og Mayflower Wind-projekterne i Massachusetts.

- Vi er stolte over at have vundet disse store projekter og betragter det som en anerkendelse af årtiers erfaring og de stærke kompetencer, som skal sikre os en god position i det spirende marked for havvind i USA i de kommende år. Derudover ser vi også gode takter i markedet for havvind andre steder uden for Europa, hvor især flere asiatiske lande vil tiltrække betydelige investeringer og byde på spændende muligheder for Semco Maritime, siger adm. direktør Steen Brødbæk i en pressemeddelelse.

Selvom indtjeningen var påvirket af den lavere omsætning og højere personaleomkostninger, som følge af det høje aktivitetsniveau og indsatsen for at vinde større strategiske ordrer i forretningsområdet renewables, fastholdt Semco Maritime en driftsindtjening (ebitda) før særlige poster på 53 mio. kr. svarende til en moderat forbedret margin på 2,8 pct.

- Vi skal også i den kommende tid sikre god ordreindgang og effektiv eksekvering i begge forretningsområder, da konkurrencen fortsat intensiveres på tværs af projekter inden for havvind og olie- og gassektoren. Derudover skal vi skærpe vores fokus på sikkerhed i alle dele af forretningen og skrue yderligere op for innovationen. Sikker og innovativ gennemførelse af projekterne er afgørende for, at Semco Maritime bliver det klare førstevalg for kunder og medarbejdere, som vil gribe mulighederne i den grønne omstilling og bidrage til at sikre ansvarlig udvinding af den fossile energi, der også vil spille en væsentlig rolle i verdens energiforsyning i de næste mange år, siger Steen Brødbæk.

Semco Maritime forventer på den baggrund fremgang i omsætningen og indtjeningen i de kommende år. 2020 er imidlertid præget af betydelig usikkerhed som følge af det igangværende udbrud af coronavirus, der påvirker markederne og olieprisen.

Semco Maritime A/S
mio. kroner 2019 2018
Nettoomsætning 1.904,8 2.041,4
Resultat af primær drift 22,1 30,2
Resultat før skat 16,1 26,8
Årets resultat 18,0 24,0
Balancesum 767,6 590,2
Egenkapital 154,7 131,6
Antal ansatte 1.317 1.289
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2019
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.187