23948sdkhjf

Kina afviser skibe fra corona-ramte lande

Samtidig med at Kina i dag meddeller, at ingen nye tilfælde af covid-19 er konstateret i Wuhan, kommer landets myndigheder nu med et nyt tiltag, som tvinger containerrederierne til at gentænke sine rutenetværk. 

Det skriver Splash

Tiltagene betyder, at både skibe og besætningsmedlemmer, der kommer fra en række af de værst ramte lande, ikke kan kalde kinesiske havne i en karensperiode på 14 dage. 

Den kinesiske liste over de værst ramte lande omfatter UK, Sverige, Belgien, Norge, Holland, Danmark, Østrig, Sydkorea, Japan, Italien, Frankrig, Spanien og USA.

På grund af sejltiden fra Europa eller USA til Kina kommer tiltaget ikke til at have direkte indflydelse på containerrederiernes sejladser på de største ruter. Det får dog alligevel konsekvenser, fordi mange af skibene kalder andre asiatiske havne på deres vej til Kina.

- Der vil komme nogle ekstra omkostninger, tab af forbindelser til Korea og måske Japan, men med begrænset effekt på deepsea. De intra-asiatiske ruter skal reorganiseres med enten Korea efter Kina eller uden Korea, siger Andy Lane fra CTI Consultancy i Singapore til Splash. 

Læs også: For Mærsk er corona-krisen både stor og usædvanlig

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.143