23948sdkhjf

Bølge af aflysninger: Disse krydstogtrederier indstiller driften helt

Både Viking Cruises og Princess Cruises tager nu konsekvensen af, at stadigt flere havne lukker for krydstogtskibe. Al drift indstilles i månedsvis

Stadigt flere steder i verden bliver krydstogtskibe mødt af afvisninger, og nu siger også flere europæiske destinationer som Monaco og Bergen pænt nej tak.


Senest har både det norske krydstogtrederi Viking Cruises såvel som Princess Cruises nu taget den hårde konsekvens. Begge rederier har indstillet operationen af samtlige skibe på både floder og oceaner, for Viking Cruises er driften aflyst indtil 1. maj.
Princess Cruises opererer 18 krydstogtskibe og indstiller driften foreløbig i to måneder.

https://www.soefart.dk/article/view/706774/nu_skal_samso_rederis_passagerer_blive_i_bilerne

Det sker på baggrund af, at to af rederiets gæster blev diagnosticeret med corona-virus i ugens løb. Mere end 700 krydstogtgæster måtte i den forbinelse gennemgå en virustest.

Ødelægge oplevelsen

Det fortæller rederiets bestyrelsesformand Torstein Hagen i en meddelelse på video i dag.

– Situationen er nu blevet sådan, at der er for store risici for karantæne eller medicinske tilbageholdelser forbundet med at operere som et rejseselskab. Det kan ødelægge oplevelsen for vores gæster fuldstændigt, siger han.
Alle de passagerer, der bliver ramt af de afløste togter, får nu muligheden for at få alle deres penge tilbage, eller at få et tilgodehavende på 125 pct. af billetprisen til køb af nye togter inden for de næste to år.

Torstein Hagen forventer, at forholdende atter vil være egnede til at drive krydstogter, når april måned er overstået. Han lægger heller ikke skjul på, at beslutningen om at indstille operationen kommer til at påvirke rederiets bundlinje. Han understreger dog, at rederiet er rustet til at tage tabet.

Selskabet bag Princess Cruises, USA-baserede Carnival Corp. har måtte notere et fald i aktuekursen på intet mindre end 57 pct. i løbet af 2020.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11