23948sdkhjf

Nu er Stena Line tilfreds med Orskovs kommende flydedok

Stena Line gjorde først indsigelse over udsigten til 180 meter lang flydedok i Frederikshavn

En indsigelse fra Stena Line imod placeringen af Orskov Yards kommende flydedok i Frederikshavn Havn er nu trukket tilbage.

Det oplyser havnen i en pressemeddelelse.

Den 180 meter lange og 30 meter brede flydedok skal placeres i forbindelse med et nyt kajanlæg kaldet Østre Kaj. Anlægget omfatter et nyt havne- og værftsareal, der etableres i havnens eksisterende bassiner, og arealet får to nye kajanlæg i form af en skibskaj og en dokkaj.

Stena Line var dog lunkne ved udsigten til begrænsninger i manøvremulighederne i havnen og eventuel fremtidig indsættelse af andre færger på ruterne til og fra Frederikshavn.

Derfor har Frederikshavn Havn i samarbejde med Stena Line foretaget undersøgelser og sejladssimuleringer, og det har resulteret i mindre justeringer af kajanlæggets placering. Derefter har Stena Line trukket indsigelsen tilbage.

- Stena Line er godt tilfredse med såvel forløbet som resultatet af den gode dialog med Frederikshavn Havn. Vi har en lang fælles historie, og for os har det vigtigste været at sikre en sikker og effektiv drift for Stena Line i havnen både nu og i fremtiden, siger Bjarne Koitrand, direktør for teknisk operation i Stena Line, i pressemeddelelsen. 

Det er mere end et år siden, at Orskov Yard kontraherede sin nye flydedok på Hat-San-værftet i Tyrkiet. Dokken får en løfteevne på 10.000 ton. 

- Orskov Yard er glade for, at anlægget nu er godkendt i Frederikshavn byråd og ser frem til bygning af det nye kajanlæg, således vi kan tage vores nye flydedok i brug i starten af næste år. Det har været vigtigt for os at sikre et optimalt layout af det nye anlæg, som åbner op for yderlige udvidelsesmuligheder på sigt, siger Orskovs adm. direktør Lars Fischer i pressemeddelelsen. 

Stena Line opererer på nuværende tidspunkt fire forskellige færger ud af Frederikshavn til Norge og Sverige. 

Læs også: Stena-boss satser på vindmøllestrøm til nye Danmarks-færger

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11