23948sdkhjf

Politi ransager norsk rederi i skrotnings-sag

Den norske pendant til Bagmandspolitiet mistænker Teekay Shipping for at dumpe miljøaffald i form af et udtjent tankskib

Klokken var halv ni i går morges, da mandskab fra det norske Økokrim og politidistriktet Sør-Vest dukkede op hos rederiet Teekay Shipping Norway i Stavanger.

Det skriver Stavanger Aftenblad

Baggrunden for politirazziaen var, at det norske Miljødirektoratet har politianmeldt rederiet på mistanke om ulovlig eksport af affald i form af det 1998-byggede shuttle-tankskib 'Navion Britannia'.

Skibet blev sendt til ophugning i Indien i 2018. I Teekay oplyser kommunikationsansvarlig Axel Wiedemann, at ransagningen kom som en stor overraskelse, men at 'Navion Brittania' blev sendt til ophugning i fuld overensstemmelse med Hongkong-konventionen.

- Jeg kan bekræfte, at vi er sigtet for ulovlig eksport. Disse anklager mener vi, at vi kan tilbagevise. Vi er ikke sigtet for at have gjort noget forkert i forbindelse med måden, vi recirkulerer vores skibe på, siger han til Stavanger Aftenblad. 

Teekay Shipping Norway er den del af den store Teekay-koncern, der håndterer rederiets offshore-aktiviteter. Rederiet er medlem af Ship Recycling Transparency Initiative (SRTI).

'Navion Brittania' var 265 meter lang og havde en kapacitet på 124.238 t.dv.

Læs også: Dom: Ophugning af Mærsks 'North Sea Producer' var ulovlig

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141