23948sdkhjf

Orskov og Wärtsilä bag stor miljø-opgradering af fiskefartøj

Norsk reder sender sit fartøj til Frederikshavn, hvor Orskov Yard retrofitter nyt Wärtsilä-udstyr

Orskov Yard i Frederikshavn skal lægge faciliteter til en usædvanlig omfattende energi- og miljøoptimering af det 12 år gamle 75,4 meter lange norske pelagiske fiskefartøj ’Brennholm’. Hovedentreprisen er givet til Wärtsilä, der som systemleverandør skal levere en ny Wärtsilä 32-hovedmotor som erstatning til skibets nuværende Caterpillar-hovedmaskineri samt levere en NOx-katalysator og en akselgenerator.

https://www.soefart.dk/article/view/685995/spritnye_skibsforere_fra_simac

https://www.soefart.dk/article/view/687124/powercon_lander_ny_millionordre_pa_landstromsanlaeg

Ordren mellem Wärtsilä og skibets ejer, rederiet Brennholm AS, blev indgået i sidste uge, og skal eksekveres på Orskov Yard i slutningen af 2020. Det oplyser Wärtsilä i en pressemeddelelse.

Heri fremgår det, at opgraderingen af skibet ventes at kunne give en årlig reduktion i bunkeromkostningerne for rederiet på omkring 13 pct., sammenlignet med den nuværende motorinstallation.

Vigtigt marked for Orskov

Installationen af NOx-katalysatoren ventes at kunne nedbringe kvælstofemissionen fra skibet med 51 ton om året, og gøre ’Brennholm’ kompatibel med Tier III. Akselgeneratoren skal bruges til at nedbringe anvendelsen af hjælpemaskineriet under almindelig operation, hvilket ligeledes bidrager til en generel højere energieffektivitet på fiskefartøjet.

Hos Orskov Yard, der altid har haft norske erhvervsfiskeredere som en vigtig del af kundeporteføljen, hilses opgaven velkommen:

– Vi har i høj grad et fokus på at kunne byde ind på projekter, der har med miljøfremmende tiltag at gøre. Så opgaven med at installere en ECO-pakke om bord på ’Brennholm’, er noget vil er meget glade for at skulle gennemføre, siger Lars Fischer, CEO hos Orskov Yard.

Wärtsilä skal levere komponenterne til Orkov Yard i oktober 2020.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096