23948sdkhjf

Nu er det officielt: Søren Toft bliver CEO hos konkurrenten

Efter at Søren Toft i sidste uge tog afsked med Mærsk, er det nu bekræftet, at han bliver ny CEO hos konkurrenten MSC

Rygterne har svirret i dagevis, og nu er det endelig bekræftet: Søren Toft, der til de flestes store overraskelse stoppede som COO i Mærsk med øjeblikkelig virkning i sidste uge, bliver ny CEO for Container Shipping & Logistics i MSC. 

Det oplyser MSC i en pressemeddelelse.

Dermed tager Søren Toft ikke bare et trin op ad karrierestigen, som indtil nu har stået stabilt på jorden i Mærsks matrikler igennem mere end 25 år. Han tager også et spring væk fra den syvtakkede stjerne og over til et rederi, som på samme tid er Mærsks partner i 2M-alliancen og en af Mærsks største konkurrenter. 

I MSC tager Søren Toft over efter Diego Aponte, der er søn af det schweizisk-italienske rederis grundlægger og bestyrelsesformand, Gianluigi Aponte. 

Hidtil har Diego Aponte været CEO for et samlet MSC, der blandt andet også tæller et krydstogtrederi af anseelig størrelse. Den funktion bliver nu splittet op, så Søren Toft bliver CEO for container- og logistikforretningen, imens Diego Aponte får titel af Group President. Gianluigi Aponte forbliver formand for MSC. 

MSC er verdens næststørste containerrederi med en samlet kapacitet på 3,75 mio. TEU, svarende til 15,9 pct. af verdens samlede tonnage. Til sammenligning har Mærsk en samlet kapacitet på 4,19 mio. TEU, svarende til 17,8 pct. af den samlede tonnage i markedet. Forskellen imellem de to forventes dog at blive mindre, fordi MSC i modsætning til Mærsk har et stort nybygningsprogram. 

45-årige Søren Toft flytter nu til MSC's hjemby Geneve med sin familie. Det er endnu ikke officielt, hvornår han tiltræder sit nye job. 

Læs mere: Søren Skou åbner for ny struktur efter direktør-afgang

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.145