23948sdkhjf

Trump vil ikke rulle told på Kina-varer tilbage

Jeg vil ikke gøre det, siger USA's præsident om gradvist at fjerne told, der er pålagt Kina

Bedst som det så ud til, at en afslutning på handelskrigen mellem USA og Kina var på vej, trækker USA's præsident Donald Trump nu en anden retning.

Det skete, da han umiddelbart inden weekenden sagde, at Kina ønsker at indgå en handelsaftale. Men han er ikke gået med til at rulle de toldsatser, der er indført på kinesiske varer, tilbage.

Det skaber ny usikkerhed om, hvorvidt USA og Kina er på vej til at afslutte en 16 måneder lang handelskrig.

- Jeg vil ikke gøre det, siger Trump, da han bliver spurgt af journalister, om han er klar til at rulle alle de nye toldsatser på kinesiske varer tilbage.

I vanlig stil falder hans ord foran Det Hvide Hus, mens en helikopter står og varmer op i baggrunden. Her råber journalisterne deres spørgsmål til præsidenten, som råber sit svar tilbage, inden han lynhurtigt bevæger sig til andre emner.

Ifølge præsidenten er Kina mere opsat på en aftale, end han er.

Trump har indført straftold på kinesiske varer til knap 400 mia. dollar.

Nærmede sig hinanden

Der har de seneste dage ellers været udsigt til, at Kina og USA nærmede sig hinanden i handelsstriden. Kilder i USA og Kina har talt om en proportional afskaffelse af den told, der allerede er indført.

Men med fredagens kommentarer fra den amerikanske præsident faldt kurserne på amerikanske aktier, og dollar faldt over for den japanske yen.

Hvis det skulle lykkes at blive enig med Kina, siger Trump, så kunne underskrivelsen af aftalen finde sted i den amerikansk stat Iowa.

Landbrugsstaten Iowa er blevet ramt hård af de toldsatser, som Kina har indført som gengældelse for den amerikanske straftold. Det har ramt statens produktion af soja, svinekød og andre landbrugsprodukter.

Læs mere: Kina og USA vil rulle toldsatser tilbage

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109