23948sdkhjf

DFDS’ ”færgebytte” med Moby Line er gået i vasken

Den italienske part i aftalen kunne ikke overholde leveringsbetingelsen i den kontrakt, som skulle være rammen om "færgebyttet" mellem de to rederier, og som skulle have sikret DFDS mere moderne passagertonnage på Nordsøen

Det italienske færgerederi Moby Line, hvorfra DFDS skulle overtage de to ro/pax-færger ’Moby Wonder’ og ’Moby Aki’ har ikke været i stand til at overholde leveringsbetingelserne i den kontrakt, de to rederier har indgået.

Derfor er aftalen nu aflyst, oplyser DFDS i en selskabsmeddelelse i dag tirsdag eftermiddag.

Læs også: DFDS henter færger i Middelhavet til Nordsøen

- DFDS indgik en aftale den 6. september 2019 med det italienske færgeselskab Moby Line om at købe to kombinerede fragt- og passagerfærger (ro-pax), 'Moby Wonder' og 'Moby Aki', til indsættelse på Amsterdam-Newcastle-ruten.

- Moby skulle på den anden side købe de to passagerfærger, der i øjeblikket sejler på Amsterdam-Newcastle, 'King Seaways' og 'Princess Seaways'. Aftalen forventedes afsluttet i anden halvdel af oktober 2019, men Moby har desværre ikke været i stand til at opfylde leveringsbetingelserne i aftalen, skriver det danske rederi bl.a. i selskabsmeddelelsen om baggrunden for, at aftalen er blevet aflyst..

DFDS oplyser endvidere, at de nu vil fortsætte med at undersøge mulighederne for at forny færgerne på Amsterdam-Newcastle jævnfør den fjerde søjle i DFDS’ Win23 strategi: Skabelse af mere værdi for passagerer.

Dagens dramatiske udmelding betyder ifølge DFDS, at helårsforventningen til særlige poster reduceres til minus 30 mio. fra tidligere 70 mio. kr., idet sidstnævnte indeholdt en forventet regnskabsmæssig gevinst på omkring 100 mio. kr. fra salget af to færger.

Forventningen til investeringer i 2019 reduceres til omkring 2,8 mia. kr. mod tidligere 3,4 mia. kr., idet nettoinvesteringen i fornyelsen, inklusive salget af to færger, forventedes at udgøre omkring 1,0 mia. kr., hvoraf 650 mio. kr. forventedes betalt i 2019. De resterende 350 mio. kr. forventedes betalt i 2020.

Læs mere om: DFDS
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141