23948sdkhjf

ITF kræver fortsat eftersøgning efter 'Bourbon Rhode'

Efter at den officielle redningsaktion forbundet med offshore-slæbebåden 'Bourbon Rhode' er blev afblæst, slutter ITF sig nu til fagforbund i Kroatien og Ukraine og kræver, at eftersøgningen fortsætter.

Det oplyser ITF i en pressemeddelelse.

'Bourbon Rhode' gik ned i høj sø den 26. september 1200 sømil fra Matinique med 14 søfolk ombord.

Redningsaktionen blev ledet af Cross (Regional Operational Centre of Surveillance and Rescue), og i dagene efter forliset den 26. september lykkedes det at redde tre overlevende ombord på et general cargo-skib, ligesom fire omkomne blev fundet efterfølgende. 

Syv er fortsat savnet, og de tre overlevende, som alle er ukrainere, har set nogle af de syv gå ombord i en redningsflåde. Derfor lever håbet om, at de stadig er i live. 

Under store protester fra de pårørende og myndighederne i Kroatien og Ukraine forlod den franske fregat 'Ventôse' redningsaktionen efter nogle dage. Siden da har det forbipasserende skib 'Alp Striker' spottet noget i området, der kunne være et nødsignal, og det Europæiske Maritime Sikkerhedsagentur (EMSA) har orienteret mynidgheder om et objekt på et satellitfoto, der kunne være en redningsflåde, skriver ITF.

- Som Kroatiens udenrigsminister sagde tidligere på ugen, er alle muligheder endnu ikke udtømte. Sammen med vores datterforbund, Seafarers Union of Croatia og Marine Transport Workers’ Trade Union of Ukraine, kræver vi, at eftersøgningen fortsætter lige så længe, der stadig er et glimt af håb om, at de savnede søfolk er i live, siger ITF's maritime koordinator Jacqueline Smith i pressemeddelsen. 

Ifølge Bourbon er redningsaktionen ikke afblæst, men nedskaleret til et stadie, hvor Cross beder alle skibe i transit igennem området om at holde særligt øje med de savnede. 

De 14 besætningsmedlemmer ombord på 'Bourbon Rhode' var fra Ukraine, Rusland, Sydafrika, Fillippinerne og Kroatien. 

Læs også: 'Bourbon Rhode'-pårørende laver indsamling i protest mod redningsaktion

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094