23948sdkhjf

Iran lover gengæld for angreb på tankskib

Imens det iranske råolietankskib 'Sabiti' trækker et slør af lækket olie efter sig på sin færd igennem Det Røde Hav, bebuder Iran bladet, at angrebet på suezmax-tankeren fra det nationale iranske rederi NITC kort før weekenden vil blive gengældt.

Det skriver Reuters på baggrund af udtalelser fra en iransk regeringsrepræsentant, der kalder angrebet for "kujonagtigt". 

- Pirateri og ondskab i internationalt farvand med det formål at gøre kommerciel shipping usikkert vil ikke gå ubesvaret hen, siger Ali Shamkhani, ansvarlig i Irans øverste sikkerhedsorgan, ifølge Reuters til det iranske nyhedsbureau Fars.

Ifølge et andet iransk nyhedsbureau, Irna, vil Iran undgå at træffe forhastede beslutninger. I stedet vil det nøje blive undersøgt, hvad der skete, og hvem der står bag angrebet. Det skulle dog allerede nu ligge fast, at 'Sabiti' blev ramt af missiler ud for Jeddah i Saudi-Arabien.

Ifølge Tradewinds er der tale om, at der er kommet tre huller i to tanke på skibets styrbord side.

'Sabiti' var angiveligt på vej i retning af Suez, men har nu sat kursen mod den Persiske Golf. Ifølge det iranske olieministerium er besætningen uskadt, og skibet forventes at ankomme til iransk farvand inden for otte dage. 

Råolietankskibet er blandt flere iranske tanskibe, der kun sjældet sejler med tændt AIS. 

Læs mere: Medie: Missiler sætter iransk tankskib i brand

Artiklen er en del af temaet VIDEO.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172