23948sdkhjf

Prisen på olie dykker efter melding fra Saudi-Arabien

Saudi-Arabien forventer at have genoprettet sin fulde olieproduktion i løbet af kort tid, oplyser minister

Saudi-Arabiens olieproduktion vil inden udgangen af september være tilbage på samme niveau som før weekendens angreb mod to af landets olieanlæg.

Det sagde den saudiske energiminister, prins Abdulaziz bin Salman, på en pressekonference tirsdag.

Han oplyste også, at Saudi-Arabien har genoprettet den normale dagsforsyning af olie ved at trække på sine olielagre. Efter meldingen faldt prisen på olie med omkring seks pct. på råvarebørsen i New York.

Prisen på en tønde nordsøolie til levering i november faldt med knap 4,50 dollar til 64,55 dollar.

Lørdag blev to store olieanlæg i Saudi-Arabien udsat for et angreb med droner, som angiveligt var udstyret med sprængstoffer. Angrebene har mere end halveret landets produktion af olie og mindsket verdens daglige forsyning med næsten seks pct.

Det udløste mandag en prisstigning på råolie på omkring 15 pct. På et tidspunkt lå prisen hele 20 pct. højere, men faldt så tilbage igen, da USA's præsident, Donald Trump, meddelte, at hvis det skulle blive nødvendigt, ville USA forsyne markederne med olie fra landets strategiske oliereserver.

Vil fremlægge beviser

Saudi-Arabien vil på et pressemøde senere i dag fremlægge beviser for, at Iran var involveret i to angreb mod olieanlæg lørdag, som midlertidigt har forstyrret den saudiske produktion af olie.

Det meddeler den statslige tv-station i Saudi-Arabien natten til onsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

En talsmand for forsvarsministeriet i Saudi-Arabien vil på pressemødet komme med information om angrebene.

Mens Saudi-Arabien og USA er nære allierede, så har begge lande et anstrengt forhold til Iran. Forholdet mellem USA og Iran er forværret, siden præsident Donald Trump i 2018 trak USA ud af en international atomaftale med Iran og genindførte sanktioner mod landet.

Læs mere: VLCC-rater brager i vejret efter angreb i Saudi-Arabien

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11